OBJAVA NA TWITTERU

TRUMP SE TRUDI SPRIJATELJITI S KIMOM: ‘Zašto me vrijeđa? Ja ga nikad ne bi nazvao malim i debelim’

Američki predsjednik Donald Trump jako se trudi postati prijatelj sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una te se u poruci na Twitteru zapitao zbog čega ga Sjeverna Koreja vrijeđa nazivajući ga “starim luđakom” kad on Kima nikad ne bi nazvao “malim i debelim”.

“Zašto bi me Kim Jong-un vrijeđao nazivajući me ‘starim luđakom’, kada ja njega ne bih NIKAD nazvao ‘malim i debelim’?”, zatvirtao je ameirčki predsjednik pa dodao “Oh, jako se trudim postati njegov prijatelj – a možda se jednoga dana to i dogodi”.

Južnokorejska agencija Yonhap prenijela je u subotu da je službeni Pyongyang kritizirao Trumpovu azijsku turneju.

CURE DETALJI SASTANKA: ‘Trump je izravno pitao Putina je li istina da se Rusija miješala u američke izbore’

“Primjedbe starog luđaka kakav je Trump neće nas nikada zaplašiti niti zaustaviti naše napredovanje”, prenijela je agencija.

U sklopu turneje po Aziji Trump je s nacionalnim čelnicima razgovarao o sigurnosti koju Sjeverna Koreja ugrožava testiranjem balističkih raketa i nuklearnim pokusima prkoseći UN-ovim sankcijama.

SJEVERNA KOREJA OPTUŽUJE DONALDA TRUMPA: ‘On je razbijač svjetskog mira, koji zaziva rat’

U srijedu je Trump u govoru zastupnicima susjedne Južne Koreje, američke saveznice, rekao da on ne želi sukob sa Sjevernom Korejom.

Retorika je bila oštra između dvojice predsjednika proteklih mjeseci kada je Trump  Kimu prijetio “vatrom i bijesom” i usporedio ga s filmskim likom nazivajući ga “rocketman” koji srlja prema samouništenju,

Povratak na Net.hr