RADI OD (BIJELE) KUĆE

TRUMP SE OPORAVIO I VRATIO U OVALNI URED: ‘Zaraza koronavirusom bila je Božji blagoslov’

Trump se u ponedjeljak vratio u Bijelu kuću nakon što je tri dana proveo u vojnoj bolnici Walter Reed

Američki predsjednik Donald Trump vratio se u srijedu u Ovalni ured u Bijeloj kući nakon što je njegov liječnik objavio da 24 sata nije imao simptome koronavirusa. Trump se od ponedjeljka oporavlja u Bijeloj kući, a u srijedu je otišao u Ovalni ured gdje je brifiran o pregovorima o ekonomskim potporama i uraganu Delta, objavio je dužnosnik Bijele kuće.

Dužnosnik je dodao da je Trump ušao u ured iz vrta ruža kako ne bi susreo ljude na hodnicima Bijele kuće i potencijalno ih izložio koronavirusu. Šef osoblja Mark Meadows održao je brifing. Nosio je zaštitnu opremu, navodi dužnosnik.

TRUMP BEZ SIMPTOMA COVIDA-19 POSLJEDNJA 24 SATA: Liječnički pregled i pretrage pokazali su da mu je stanje i dalje stabilno

Od ponedjeljka nije viđen u javnosti

“Upravo sam brifiran o uraganu Delta, razgovarao sam s guvernerima Teksasa i Louisiane”, tvitao je Trump.

Trump se u ponedjeljak vratio u Bijelu kuću nakon što je tri dana proveo u vojnoj bolnici Walter Reed.

Conley je u priopćenju objavljenom s Trumpovim odobrenjem rekao da predsjednik nije imao temperaturu više od četiri dana te da mu nije bio potreban niti je primio dodatni kisik tijekom cijele hospitalizacije. Trump (74) od ponedjeljka nije viđen u javnosti, ali je na Twitteru redovito napadao protivnike i umanjivao pandemiju koronavirusa. Unatoč zarazi, Trump nastoji poslati svoju izbornu poruku i preokrenuti Bidenovo vodstvo u nacionalnim anketama, tvrde savjetnici.

Trump je rekao da je pobijedio bolest i iz borbe izašao snažniji te poručio Amerikancima da se ne boje covida-19. No njegov odgovor na pandemiju ne odobrava 56 posto Amerikanaca, pokazuju podaci najnovije ankete Reutersa i Ipsosa koja je provedena od 2. do 6. listopada. Covid-19 ubio je više od 210.000 ljudi diljem SAD-a.

TRUMP USPOREDIO COVID-19 S GRIPOM I POZVAO AMERIKANCE DA IZAĐU VAN: Twitter stavio upozorenje na njegov tvit

Inzistira na drugoj debati s Bidenom

Trump je u srijedu u prvoj video poruci od izlaska iz bolnice poručio da je zaraza koronavirusom bila “Božji blagoslov”.

“Mislim da je to bio Božji blagoslov. Ovo je bio prerušeni blagoslov”, rekao je Trump i dodao da su mu lijekovi biotehnološke tvrtke Regeneron Pharmaceuticals Inc. omogućili da iskusi njihovu djelotvornost.

Trump je više puta ponovio da se osjeća dobro. Ne zna se je li još uvijek pozitivan na koronavirus. Aktualni američki predsjednik, kritiziran zbog zakašnjelog odgovora na pandemiju koronavirusa koji je ubio više od 210.000 Amerikanaca i ugrožavanja zdravlja vlastitog osoblja, također je istaknuo farmaceutsku tvrtku Eli Lilly and Company.

“Želim nabaviti za vas ono što sam ja dobio. I učinit ću to besplatnim”, rekao je Trump.

Njegovi savjetnici kažu da republikanski predsjednik inzistira na održavanju druge debate s demokratskim rivalom 15. listopada u Miamiju, no Joe Biden je rekao da ne želi sudjelovati ako se ne potvrdi da je Trump prebolio covid-19. Osim Trumpa, najmanje 19 njegovih suradnika zaraženo je koronavirusom.

ŠTO SE DOGAĐA S TRUMPOVOM BOLESTI? ‘Sve je vrlo komplicirano i vrlo konfuzno, ali ipak je iz svega nešto naučio’

Povratak na Net.hr