UZNEMIRENI REPUBLIKANAC

TRUMP SE OBRUŠIO NA OBAMU: ‘Pušta imigrante u zemlju kako bi ih što više glasovalo u studenom’

Republikanski kandidat za američke predsjedničke izbore Donald Trump je u petak optužio administraciju Baracka Obame da ubrzava proces naturalizacije stranaca kako bi oni u studenom raspolagali pravom glasa, čime podrazumijeva da će to biti u korist njegove demokratske protivnice Hillary Clinton.

Republikanski kandidat se u New Yorku sastao s pet članova sindikata policajaca zaduženih za kontrolu granice, posebice južnu granicu s Meksikom. Taj sindikat, National Border Patrol Council, koji ima 18.000 djelatnika, podržava Donalda Trumpa na izborima u studenom.

Jedan od predstavnika sindikata Art Del Cueto je objasnio kandidatu da ostaju neriješeni predmeti uhićenih tajnih imigranata sa sudskim dosjeima, jer su imigracijske službe prezaposlene regularizacijom predmeta stranaca.

“Zašto ?”, pitao se Donald Trump. “Kako bi mogli glasati prije izbora”, odgovorio je Art Del Cueto.” “To je užasno”, rekao je republikanac novinarima koji su bili pozvani pratiti nekoliko minuta tog sastanka. “Oni puštaju ljude u zemlju kako bi došli glasati”.

OŠTRA DEBATA BEZ VELIKOG UTJECAJA: Sučelili se potpredsjednički kandidati Trumpa i Clinton

Pomiješao dva pitanja

Čini se da je Donald Trump pomiješao dva pitanja: uhićenje tajnih imigranta i jako dugu proceduru naturalizacije legalnih imigranata. Nije moguće dobiti američko državljanstvo, pa tim ni pravo glasa odmah nakon ilegalnog ulaska na teritorij.

Policijski sindikat nije objasnio Del Cuetove izjave.

Trump često navodi pritužbe sindikata u promicanju svog plana borbe protiv ilegalne imigracije i posebice izgradnju zida na granici s Meksikom. Kao i brojni republikanci, on sumnjiči Demokratsku stranku da podržava plan masovne legalizacije milijuna osoba bez dokumenata, uglavnom Meksikanca, kako bi  iskoristiili njihove buduće glasove na izborima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr