SPORNE TVRDNJE

TRUMP SE BRANIO KAO NEKI KLINAC: ‘Ja sam predsjednik, a vi niste’

Američki predsjednik svoje je dosad sporne izjave i poteze branio pomalo djetinjim govorom. Ne pravdajući se puno prije svega je rekao: “Izgleda da mi i ne ide tako loše zato što sam ja predsjednik, a vi niste”.

Donald Trump u intervju za Time branio je neke od svojih najluđih tvrdnji koje je iznio tijekom svoje kratke političke karijere pritom ističući: “Izgleda da mi i ne ide tako loše zato što sam ja predsjednik, a vi niste”

Umjesto da je odgovarao na pitanja o reputaciji Bijele kuće i njegovoj povezanosti s s obavještajnom zajednicom, Trump je bio napadački raspoložen te je isticao kako je “naslijedio nered”.

Govoreći o tome neredu naveo je situaciju sa Sjevernom Korejom, netočne brojke o nacionalnoj zaposlenosti i trgovinu.

“Naslijedio sam nered u zapošljavanju, unatoč statistikama. Znate, moji statistički podaci su čak i bolji, no oni nisu stvarna statistika jer imate milijune ljudi koji ne mogu pronaći posao, ok?”, kazao je Trump.

The Independent piše kako nema dokaza koji sugeriraju da su statistike Odjela za zapošljavanje netočne.

PREDSJEDNIK ISTRAŽNOG ODBORA: ‘Trumpovi razgovori možda su bili prisluškivani, zbog jedne strane sile’

Direktor FBI-ja James Comey izjavio je pred Kongresom 20. ožujka kako nema dokaza da su Trumpove izjave objavljene na Twitteru, a vezane uz prisluškivanje Trumpa tijekom predsjedničke kampanje a za koje je odgovoran Obama, točne.

Odgovorio je i na pitanje vjeruje li da je Comey bio tipičan u svojoj retorici s predstavnicima medija. “Znam da ćete napisati loš članak jer to uvijek činite… ali podaci o prisluškivanju korišteni su u istrazi Trumpovih pmoćnika. OK… naslovnica, 20. siječanj. Sada je drugo izdanje, sve su sveli na internet”, kazao je Trump osvrčući se na tekstove iz New York Timesa.

Nije ulazio u detalje ili nadalje pojasnio, moguću krivicu zbog curenja informacija, možda i iz njegove administracije, o direktoru FBI-ja i Trumpovom razgovoru s Meksikom i Australijom.

Kada je upitan je li zabrinut zbog svojih tvrdnji vezanih uz prisluškivanje i tome da nije u pravu kad su u pitanju druge stvari koje štete njegovom kredibilitetu, Trump je odgovorio: “Navedite što je netočno! Mislim, iskreno”.

Povratak na Net.hr