NEZGODNO

TRUMPA NITKO NIJE OVAKO PONIZIO: Evo što je supruga japanskog premijera učinila samo da ne razgovara s njim

Donald Trump sudjelovao je na samitu u Hamburgu, a bio je smješten kraj žene japanskog premijera. Ona s njim nije htjela ni riječ progovoriti, a on je mislio kako je to zato jer ne zna engleski. Ispostavilo se da to nije bio razlog njezine šutnje.

Dok su sjedili za stolom između Trumpa i 55-godišnje Akie Abe vladala je tiha misa. Trump je u srijedu za New York Times kazao kako je japanski premijer Shinzo Abe odličan čovjek, a njegova žena dobra i draga, no da ne govori engleski jezik.

Internet se brzo pobrinuo da ga demantira, pa su se na društvenim mrežama počele pojavljivati snimke koje pokazuju da Akie Abe govori engleski. Iako ne baš odlično, upoznata je s jezikom dovoljno da bi kratko razgovarala s Trumpom. Neki američki mediji navode kako je ona prilikom posjeta SAD-u u veljači razgovarala s Melanijom na engleskom, bez pomoći prevoditelja, prenosi Bild.

Zbog svega se počelo spekulirati kako žena japanskog premijera zapravo nije htjela razgovarati s američkim predsjednikom, ali i da je Trump nije smatrao previše zanimljivom za razgovor. Dok je Trump sat i 45 minuta proveo sjedeći u tišini kraj Abe, njegova je supruga Melania sjedila s Vladimirom Putinom i razgovarala s njim uz pomoć prevoditelja. Trump im se pridružio nešto kasnije.

Povratak na Net.hr