PREDSJEDNIKOV PRVI OPROST

TRUMP POMILOVAO ‘NAJOPASNIJEG ŠERIFA U AMERICI’: Sud ga zatvorio zbog diskriminacijskih ophodnji, a šef SAD-a tvrdi da je samo štitio Arizonu

Američki predsjednik Donald Trump pomilovao je u petak navečer kontroverznog šerifa iz Arizone Joea Arpaia (85) koji je osuđen jer je bio pretjerano revan u proganjanju ilegalnih imigranata.

“Danas je predsjednik Donald J. Trump odobrio predsjedničko pomilovanje Joea Arpaia, nekadašnjeg šerifa okruga Maricopa u Arizoni”, piše u priopćenju Bijele kuće. “Šerif Joe Arpaio sada ima 85 godina te nakon više od 50 godina izvrsne službe našoj zemlji zaslužuje predsjednički oprost”, nastavlja se u priopćenju.

Riječ je o prvom predsjedničkom pomilovanju Trumpove administracije. Samoproglašeni “najopasniji šerif u Americi”, poznat je po nelegalnom progonu imigranata i istrazi neutemeljenih tvrdnji predsjednika Trumpa kojima se dovodilo u sumnju američko državljanstvo bivšeg predsjednika Baracka Obame.

Predsjednik naziva nekadašnjeg šerifa “patriotom” a na Twitteru piše: “Štitio je Arizonu!”

Arpaio se također poslužio predsjednikovom omiljenom društvenom mrežom kako bi mu zahvalio.

“Počašćen sam i nevjerojatno zahvalan predsjedniku Trumpu. Želim što prije ostaviti to poglavlje iza sebe i pomoći #MAGA (Trumpov slogan: Make America Great Again)”.

Šerif Joe je osuđen krajem srpnja jer je prekršio naredbu saveznog suca kojom mu se zabranjuju diskriminacijske ophodnje.

Povratak na Net.hr