MIC PO MIC

TRUMP ODUSTAJE OD SVOJIH PREDIZBRNIH OBEĆANJA! Nakon progona Hillary popušta i na Pariškom ugovoru

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump rekao je u utorak da je “otvoren” u vezi s Pariškim ugovorom o klimatskim promjenama, pošto je tijekom predizborne utrke obećavao da će iz njega povući Sjedinjene Države, u razgovoru za dnevnik The New York Times.

“Pratim to pomno. I dalje ću biti otvoren u vezi s tim pitanjem”, rekao je Donald Trump. “Mislim da postoji veza (između ljudskog djelovanja i klimatskih promjena), ima nešto, samo ovisi koliko”, priznao je Trump, poznat kao ‘klimatoskeptičan’, objavio je na Twitteru novinar tog dnevnog lista.

Republikanski milijarder je dodao da u vezi s Pariškim ugovorom treba još vidjeti “koliko će to stajati naše tvrtke” i kako će on utjecati na američku konkurentnost.

Budući američki predsjednik je negdje prije rekao da je globalno zatopljenje “prijevara” i zaprijetio da će “raskinuti” ugovor koji je na COP21 u Parizu krajem 2015. potpisalo 195 zemalja.

Tim Pariškim ugovorom globalno zatopljenje se želi ograničiti na manje od 2 Celzijeva stupnja u odnosu na predindustrijsko razdoblje. Sjedinjene Države, druga zemlja po količini ispuštenih stakleničkih plinova na planetu nakon Kine, ratificirala je ugovor početkom rujna zahvaljujući zauzimanju predsjednika Baracka Obame.

TRUMP ODUSTAO OD PREDIZBORNOG OBEĆANJA: Ipak neće progoniti Hillary Clinton, u maniri najvećih svjetskih diktatora

Povratak na Net.hr