DONALD MIROTVORAC

TRUMP NAJAVIO VELIKE ZAOKRETE: ‘SAD više neće rušiti vlade drugih zemalja, nastupa era mira!’

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump obilazi SAD na svojoj “turneji zahvalnosti” na kojoj je danas u Cincinnatiju najavio veliki zaokret u vanjskoj politici.

“SAD će prestati s pokušajima rušenja vlada diljem svijeta i surađivat će s drugim zemljama koje se bore protiv terorizma”, poručio je Trump obećavši početak “nove ere mira”, prenosi Tanjug.

VELIKA ODLUKA DONALDA TRUMPA: ‘U potpunosti napuštam svoj biznis i prepuštam ga djeci, vodit ću zemlju’

Najavio “eru mira” u svijetu i odbacio netrpeljivost

“Uništit ćemo Islamsku državu. Istodobno, vodit ćemo se novom vanjskom politikom, koja konačno uči na pogreškama iz prošlosti. Prestat ćemo s pokušajima rušenja režima i vlada”, kazao je Trump dodavši da će SAD surađivati sa svakom zemljom koja želi poraziti tzv. Islamsku državu i radikalni islamski terorizam.

Također je obećao da će “zaliječiti duboke rane Amerike” ističući da zemlja nema drugog izbora nego ujediniti se i odbaciti netrpeljivosti, navodi AFP.

“Mi smo vrlo podijeljena nacija, ali nećemo to biti još dugo. Pronaći ćemo zajednički jezik i napraviti posao kako treba. Osuđujemo netrpeljivost i predrasude u svakom obliku i odbacujemo jezik isključivosti i podjela”, kazao je Trump pred gotovo 20 tisuća pristaša u sportskoj areni u Cincinnatiju u Ohiju, saveznoj državi u kjojoj je odnio jednu od ključnih pobjeda u izbornoj utrci s Hillary Clinton.

TRUMP IPAK POSTAVIO ‘LUDOG PSA’ ZA MINISTRA OBRANE: Hoće li Kongres promijeniti zakon zbog kontroverznog generala?

“Izgradit ćemo zid prema Meksiku koji će imati vrata…”

Prethodno je na svojoj “turneji zahvalnosti” posjetio i saveznu državu Indianu gdje je ponovio da namjerava izgraditi zid duž američko-meksičke granice.

“Ljudi govore ‘Mislite li da će Trump zaista izgraditi zid?’ Vjerujte mi, izgradit ćemo ga”, poručio je ondje dodavši da će zid “imati vrata kroz koja će moći prolaziti legalni imigranti”.

Agencija AP je prethodno objavila kako se čini da je Trump odustao od gradnje zida koji bi spriječio ulaske ilegalnih imigranata iz Meksika, odnosno da će razmotriti podizanje zida samo na nekim dijelovima granice.

VRAĆAJU LI SE S DESNICOM I KRIZNE 30-TE? Trumpov izbor na svjetlo dana izvukao zastrašujuće teze

 

 

Povratak na Net.hr