PRVI TV-INTERVJU

DONALD TRUMP NE ODUSTAJE: Radikalno obećanje iz kampanje, koje se tiče tri milijuna ljudi, ipak će održati!

Iako je  nakon izborne pobjede na kratko ublažio retoriku, Trump najavljuje ispunjenje radikalnog obećanja iz predsjedničke kampanje.

Donald Trump izjavio je da će održati svoje predizborno obećanje i depotirati dva do tri milijuna ilegalnih useljenika u SAD i to odmah nakon što preuzme predsjedničku dužnost.

Čvrsta useljenička politika

Izrekao je to u svom prvom televizijskom intervjuu, za CBS-ov show “60 minutes”. Potvrdio je da će nastaviti s čvrstom useljeničkom politikom kao što je to i obećao glasačima kojima je najavio i podizanje zida imeđu SAD i Meksika.

GOVOR TIJELA SVE ODAJE: Stručnjaci otkrili što stoji iza neugodnog susreta Obame i Trumpa u Bijeloj kući

“Napravit ćemo sljedeće. Sve koji se bave kriminalom ili imaju kriminalne dosjee, sve koji su članovi bandi ili dileri droge, sve te ljude, a ima ih sigurno dva ili čak tri milijuna, istjerat ćemo iz zemlje ili ćemo iz zatvoriti”, objasnio je Trump u “60 minutes” dodajući da su svi ti ljudi u SAD ilegalno.

“To su grozni ljudi”

Osim toga, naglasio je da će, jednom kad osigura granice, ured za useljeništvo i carinu, provesti procjene statusa svih ostalih imigranata koji se u zemlji nalaze bez urednih papira.

“Nakon što osiguramo granice i nakon što se stvari normaliziraju, bit ćemo odlučniji prema tim groznim ljudima”, rekao je Trump.

NIJE MU DUGO TREBALO: 9 primjera kako je Trump već izdao svoje birače od kada je izabran za predsjednika

Na izravno pitanje planira li izgraditi zid duž južne granice SAD, Trump je samo odgovorio: “Da”.

Osiguranje granica

Komentari izabranog predsjednika o masovnim deportacijama, kako javlja Independent,  suprotni su onome što je najviše pozicionirani republikanac Paul Ryan izjavio u nedjelju ujutro.

“Ne planiramo povećati deportacije. Donald Trump to ne planira”, izjavo je Ryan za CNN. “To nije u fokusu našeg interesa. Cilj nam je osigurati granice”, dodao je: “Prije nego što se upustimo u rješavanje useljeničkog pitanja, moramo znati tko nam dolazi u zemlju i zato moramo učiniti granicu sigurnijom”.

IZNENADIT ĆETE SE: Analize srušile brojne mitove i otkrile veliku istinu o Trumpovim biračima

Povratak na Net.hr