DVOSTRUKI ZLOČIN

HOROR U AMERICI: Tri kilometra jedan od drugog pronađena tijela dvaju policajaca, ubijeni su iz zasjede

Dvojica policajaca ubijena su u srijedu u Des Moinesu u Iowi u napadu iz zasjede, objavio je NBC News.

Jedan policajac pronađen je mrtav oko jedan sat ujutro po lokalnom vremenu u predgrađu Des Moinesa Urbandaleu. Druga žrtva pronađena je u gradu oko 1,30 i preminula je ubrzo nakon što je prevezena u bolnicu.

“Čini se da se radi o napadima iz zasjede”, priopćila je lokalna policija.

Oba policajca upucana su u svojim službenim vozilima, međusobno udaljenima oko tri kilometara, rekao je načelnik policije Dana Wingert.

“Policajci su u ovome trenutku izloženi jasnoj opasnosti”, dodao je Wingert.

Imena policajaca još nisu objavljena jer se trenutno o tragediji obavještavaju njhove obitelji.

“Ti su dečki sjedili u svojim automobilima i nisu radili ništa loše. Mi jako brinemo o zajednici, mi živimio s njom i nitko ne gleda pozitivno na kršenje zakona. Kada ne bismo radili svoj posao na način kako ga radimo ne bismo bili ništa drugo nego okupacijska vojska”, reKao je policijski narednik Paul Parizek.

Lokalne ceste su bile zatvorene sve dok policija nije okončala očevid, uključujući i pregledavanje video-snimaka s kamera u policijskim automobilima.

Narednik Chad Underwood rekao je da je ovo prvi put da je neki policajac iz ovog ureda ubijen na dužnosti. To je i prvi ovakav incident na širem području Des Moinesa još otkako su 1977. dvojica policajaca ustrijeljena u odvojenim pucnjavama.

 

Povratak na Net.hr