LOŠE VIJESTI

TRI OKRUGA U IRSKOJ PONOVNO U KARANTENI ZBOG KORONAVIRUSA: Zbog porasta broja oboljelih odgodili planirano popuštanje restrikcija

Zbog porasta broja oboljelih Irska je odgodila planirano popuštanje restrikcija

Stanovnici triju okruga u Irskoj ponovo će u karantenu nakon naglog porasta broja zaraženih koronavirusom, rekao je u petak premijer Micheal Martin izlažući te prve restriktivne mjere što se uvode u Irskoj na lokalnoj razini.

Od ponoći stanovnici Kildarea, Laoisa i Offalyja, oko 368.000 ljudi, ne mogu napustiti te okruge, osim u iznimnom slučaju.
Rukovodeći se preporukom zdravstvenih vlasti, “vlada je odlučila u tim okruzima od ponoći uvesti stanoviti broj restriktivnih mjera u iduća dva tjedna”, rekao je Martin u izjavi na televiziji.

DANAS 62 NOVA SLUČAJA: Osim 10 Nijemaca, i dvije maturantice iz Italije vratile se s koronom, svi se zarazili na našem otoku?

“Stanovnici mogu napuštati okruge samo radi posla ili drugog važnog razloga”, dodao je.

Uvodi se policijska kontrola kako bi se osiguralo poštovanje ovih zabrana, rekao je državni tajnik za zdravstvo Stephen Donnelly na tiskovnoj konferenciji održanoj tijekom večeri.

Ukupno je 226 zaraženih COVID-om 19

Trgovine ostaju otvorene, ali se zatvaraju restorani, barovi, kazališta, muzeji i športske dvorane. Stanovnici Kildarea, Laoisa i Offalyja mogu ugostiti najviše šest osoba u svom domu, a skupovi na otvorenom ograničeni su na 15 ljudi.

“Prošli tjedan” lociran je “stanovit broj žarišta koji su razlog naše velike zabrinutosti”, rekao je irski premijer, “ne možemo pasivno promatrati što se događa”.

Ukupno je 226 zaraženih COVID-om 19 prijavljeno u zadnja dva tjedna u trima okruzima obuhvaćenim novim mjerama, što je gotovo polovina slučajeva zabilježenih u Irskoj u tom razdoblju.

“Večeras je taj broj narastao na 289”, rekao je u petak Ronan Glynn, glavni epidemiolog, na tiskovnoj konferenciji. Ocijenio je da su nove mjere “proaktivan i primjeren odgovor na promjenjivu situaciju” i rekao da se “nada da će biti na snazi samo iduća dva tjedna”.

Zbog porasta broja oboljelih Irska je odgodila planirano popuštanje restrikcija.

U Irskoj je od koronavirusa dosad umrlo 1772 ljudi. Broj pozitivnih na virus nakon testiranja popeo se na 26.470.

Povratak na Net.hr