USPJEŠNA SURADNJA

MOMENT KAD JE SNAJPERIST JEDNIM HICEM ZAUSTAVIO GLISER: Na njemu je bio teret vrijedan 50 milijuna dolara!

Nakon dramatične šestosatne potjere na Karibima, snajperist kraljevske mornarice zaustavio je gliser koji je vozio kokain u vrijednosti čak 50 milijuna dolara. Kraljevski je brod poslao helikopter da ispali metke na krijumčara i zaustavi ih da kokain dopreme do željene destinacije.

Oni su najprije ignorirali pucnjeve, pa su iz helikoptera ispalili još nekoliko hitaca na motor glisera, čime je on konačno zaustavljen. Dramatična akcija zabilježena je na snimci. Fotografije prikazuju hice upućene prema gliseru iz visine, te krijumčare koji sve promatraju, piše Daily Mail.

Šestosatna potjera na Karibima

Ministarstvo obrane je u priopćenju reklo da je napokon završena šestosatna potjera na Karibima.


Tako kokain u vrijednosti od čak 50 milijuna dolara nije stigao do željene destinacije. Gliser je uočila mornarska patrola i odgovorili su vrlo brzo slanjem helikoptera od kojeg niti jedan brod ne može biti brži. Glasnogovornik je rekao da je snajperist najprije ispalio nekoliko hitaca upozorenja kao znak krijumčarima da stanu, no nisu poslušali. Snajperist je zatim idućim hicima pogodio motor glisera, što ga je natjeralo na zaustavljanje.

Uspješna suradnja

Tada je specijalni tim američke obalne straže stigao, a pronašli su puno ilegalnih droga. Otkrili su da se radi o 350 kilograma kokaina, čija bi vrijednost na ulici dosegla više od 40 milijuna funti u Velikoj Britaniji.

 

Krijumčari su brzo nekoliko paketa bacili u more kako se ne bi otkrila stvarna količina droge. Gliser je ubrzo potonuo.

Ukupno je pronađeno 14 bala ilegalne droge. Operaciju su u suradnji izveli Kraljevska mornarica, Kraljevska pomoćna flota i Američka obalna straža u vodama između Venezuele i Puerto Rica.

Peteročlana posada je predana vlastima u Miami Beachu, piše Daily Mail.

NOVE RUTE: UN-ovo izvješće pokazuje kako se krijumčari droga

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr