NEBO POSTAJE BOJIŠNICA

‘TREĆI SVJETSKI RAT BIT ĆE EKSTREMNO BRZ, AGRESIVAN I UBOJIT: Ključnu ulogu imat će umjetna inteligencija i pametno oružje

Pametna oružja i umjetna inteligencija na terenu promijenit će brznu ratovanja u budućnosti, a moderne nacionalne države počet će primjenjivati iznimno agresivne tehnike ne bi li odgovorile protivniku. Američki vojni vrh uvjeren je da  je međunacionalni rat ‘gotovo zajamčen’.

Zbog tenzija na političkoj karti svijeta koje ne jenjavaju mnogi se pitaju hoće li doći do Trećeg svjetskog rata? Napretkom tehnologije i iznimnog ratnog naoružanja vodećih svjetskih sila mnogi se groze uopće razmišljati o tijeku i posljedicama takvog rata. Složit ćete se, bila bi to zastrašujuća verzija rata, u potpunosti drugačija od svega čemu smo, kao ljudi, kroz povijest svjedočili.

UGLEDNI STRUČNJAK ANALIZIRA ZA NET.HR: ‘Svijet se nalazi u situaciji kakva je vladala Europom prije Drugog svjetskog rata!’

Umjetna inteligencija i pametno oružje

Američke vojne glavešine predstavili su svoja predviđanja za ‘veliki sukob’ te kazali da je rat između nacionalnih država u nekom trenutku u budućnosti ‘gotovo zajamčen’, prenosi Daily Mail.

Ratni sukob kakvog smo do sada poznavali neće postojati, tvrde. Umjetna inteligencija i pametno oružje nalazit će se u prvom planu nove vrste ratovanja.

‘Ukoliko dođe do ratnog sukoba sve će se odvijati iznimno brzo, agresivno i ekstremno ubojito. Nažalost, nećemo imati stroj da zaustavimo vrijeme’, rekao je general William Hix govoreći o budućnosti ratovanja.

Brzina ratovanja nadilazit će ljudske sposobnosti, dodao je general.

‘Brzina kojom će strojevi donositi odluke u budućnosti biti će iznimno velik izazov za praćenje koji zahtjeva stvaranje novog odnosa između čovjeka i stroja’, kazao je Hix.

Rat je ‘gotovo zajamčen’

Kina i Rusija godinama grade velike vojske s velikim brojem ljudi, ali i novim tehnologijama, tjerajući time Pentagon  da ih prati u naoružanju.

RUSIJA: ‘Shizofreničari iz Amerike oštre oružje prema Moskvi, nuklearni rat je neizbježan!’

Poručnik general Joseph Anderson rekao je da se SAD suočava s prijetnjama iz ‘modernih nacionalnih država koje djeluju agresivno na području natjecanja u militarizaciji’.

‘Tko bi to mogao biti? Rusija?’, rekao je Anderson.

Rat među nacionalnim državama u nekom trenutku u budućnosti ‘je gotovo zajamčen’, kazao je načelnik glavnog stožera, general Mark A. Milley te dodao da bi novi ratni sukob mogao presuditi superiornosti američkog ratnog zrakoplovstva koje se na tronu nalazi još od Korejskog rata.

‘Kopnene snage sukobljavat će se s prijetnjama koje dolaze s mora, a srž ratovanja morat će se preseliti na nebo. Nebo će postati nova bojišnica’, rekao je Milley te dodao kako vojska mora biti spremna na cybernapade.

‘Ako je cilj spriječiti rat, naša vojska i naš narod moraju biti spremni’, zaključio je Milley.

Povratak na Net.hr