Traže povrat duga studenta koji je umro prije 6 godina

Šok od gubitka voljene osobe nije bio jedini koji je doživjela obitelj Bryski kada je umro njihov sin Christopher. Nešto kasnije pogodila ih je i vijest da je jednoj banci iz Clevelanda dužan oko 285 tisuća kuna. To im je stvorilo poprilične probleme, a banka je neumoljiva.

Kada je Christopher Bryski, student Sveučilišta Rutgers 2006. godine umro zbog ozljede mozga, njegova obitelj nije razmišljala o njegovim studentskim zajmovima. I to sve dok KeyBank iz Clevelanda nije od njih zatražila da podmire dug svog sina.

Bryskijev stariji brat prošlog je tejdna pokrenuo peticiju kojom je želio natjerati banku da im oprosti dug, a u samo nekoliko dana potpisalo ju je 78.000 ljudi.

“Kada je Christopher umro, moja obitelji nije izgubila samo voljenu osobu, naslijedila je i dug za njegovo obrazovanje”, stoji u peticiji koja je objavljena pod nazivom “Key Bank: Prestanite prisiljavati moju obitelj da plati studentski dug mog brata”. Ryan je za The Huffington Post izjavio kako je dug njegovog brata do trenutka smrti iznosio 50.000 dolara (285.140 kuna), te da je obitelj potom platila nekoliko stotina dolara u mjesečnim ratama.

Glasnogovornik banke: Suosjećamo s obitelji

Obitelj trenutno pregovara KeyBankom. U međuvremenu, otac obitelji, koji je bio u mirovini, morao je ponovno početi raditi.

Glasnogovornik KeyBanke Lynne Woodman cijelu je situaciju prokomentirao riječima: “Suosjećamo s velikom boli koja je pogodila obitelj, no s obzirom na zakon ne možemo javno govoriti o odnosima s našim klijentima”.

Povratak na Net.hr