UMRO DO BOLNICE

TRAGEDIJA U NJEMAČKOJ: Napao pedofila koji mu je zlostavljao 6-godišnju kćer, a policija je ustrijelila – njega

Policija je u izbjegličkom smještaju Moabit u Berlinu u utorak navečer ustrijelila Iračanina koji je nožem napao Pakistanca kojeg je policija prije toga privela zbog sumnje da mu je seksualno zlostavljao maloljetnu kćer.

Kako su u srijedu zajednički priopćili berlinska policija i državno odvjetništvo, 29-godišnji irački izbjeglica ustrijeljen je nakon što je nožem pokušao napasti 27-godišnjeg Pakistanca kojeg je policija privela zbog sumnje da je seksualno zlostavljao šestogodišnju kćer ustrijeljenog Iračanina.

Osumnjičeni Paistanac je već sjedio u policijskom kombiju s lisicama na rukama kada se Iračanin zaletio prema njemu uz povike: “Ovo nećeš preživjeti”. Nakon toga je policija ispalila nekoliko hitaca od kojih je otac djevojčice umro na putu u bolnicu.

U prvom tromjesečju 128 slučajeva zlostavljanja djece

Ovaj događaj je ponovno potaknuo rasprave oko upotrebe elektrošokera. “Policajci nisu htjeli ubiti, ali ako od države ne dobiju na raspolaganje nikakva druga stredstva, oni moraju raspoloživim sredstvima spriječiti linč”, rekao je Bodo Pfalzgraf, predstavnik sindikata berlinske policije.

Stručnjaci smatraju kako su izbjeglički smještaji “idealno mjesto” za pedofile. Samo je u prvom tromjesečju ove godine, prema jednom prijašnjem priopćenju Bundestaga, zabilježeno 128 slučajeva seksualnog zlostavljanja djece.

Povratak na Net.hr