STRADALI U SANI

TRAGEDIJA U BIH: U rijeci se utopili dječak i njegov stric, bliski rođaci radikalnog islamiste osuđenog za terorizam

Dječak je skočio u rijeku iako nije znao plivati te se počeo daviti. Stric ga je potom pokušao spasiti no i njega je povukla vodena struja te su se obojica utopili

Dječak i muškarac srednjih godina smrtno su stradali u ponedjeljak kod Sanskog Mosta u BiH utopivši se u rijeci, a lokalni mediji su prenijeli kako su u pitanju bliski rođaci Bilala Bosnića, jednog od lidera radikalnih islamista. Glasnogovornik policije u Bihaću Ale Šiljdedić potvrdio je kako su se u rijeci Sani utopili 15-godišnji dječak te njegov 50-godišnji stric.

Dječak skočio u rijeku, a nije znao plivati

Dječak je skočio u rijeku iako nije znao plivati te se počeo daviti. Stric ga je potom pokušao spasiti no i njega je povukla vodena struja te su se obojica utopili. Spasioci su odmah pozvani no uspjeli su samo pronaći beživotna tijela dvojice utopljenika i izvući ih na obalu Sane.

Prema navodima “Dnevnog avaza” stradali dječak Muhamed bio je sin a muškarac Omer brat Huseina Bilala Bosnića, vođe zajednice radikalnih islamista koji je živio u Bužimu u Unsko-sanskoj županiji.

GLAVNI REGRUTER IS-A U BIH? Tužiteljstvo traži veću kaznu za Huseina Bosnića

Bosnić osuđen na sedam godina zatvora

Bosnić je 2016. pred Sudom BiH pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora nakon što je proglašen krivim za terorizam i odslužuje kaznu u toj zemlji. Utvrđeno je kako je on svoje pristaše novačio za pridruživanje terorističkoj organizaciji Islamska država te za ratovanje u njenim redovima u Siriji i Iraku.

Bosnić iz šerijatskih brakova s nekoliko žena ima čak osamnaestoro djece što mu je sud uzeo kao olakotnu okolnost pri izricanju kazne.

POTICANJE NA TERORIZAM: Vehabiji Bilalu Bosniću 7 godina zatvora jer je mlade iskoristio i poslao u smrt

Povratak na Net.hr