OVO MORATE ČUTI

TOP 5 PJESAMA O VLADIMIRU PUTINU: Da, i to postoji, poslušajte urnebesne stihove

Prema snazi kulta ličnosti, Vladimir Putin stoji bok uz bok s najvećim svjetskim hegemonima u povijesti. Dokaz za to su i ove pjesme.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, bez sumnje ima velik broj fanova. No, neki od njih idu toliko daleko da mu doslovno pišu hvalospjeve. Donosimo pregled sedam najflambojantnijih pjesama o Vladimiru Putinu.

1. ‘Onaj kao Putin’

Prva pjesma koja slavi ruskog presjednika pojavila ubrzo nakon što je ušao Kremlj. Izvela ju je malo poznata grupa Poyuschie Vmeste. Ova pjesma na kraju je završila kao njihov najveći hit, a djevojke zapravo pjevaju o tome kako bi željele dečka koji je poput Putina.


A evo i prijevoda:

‘Sada želim onoga koji je kao Putin, koji je pun snage,
Onaj kao Putin, koji ne pije alkohol,
Onaj kao Putin, koji me neće vrijeđati,
Onaj kao Putin koji mi neće pobjeći’

2. ‘Na otvorenom polju’

Grupa Bely Orel, objavila je pjesmu o Putinu otprilike u isto vrijeme kad se pojavila i ona prva pjesma. Razlika između dviju pjesmaa jest što se u ovoj Putina ne slavi kao seks simbola nego kao jakog i pouzdanog vođu. S obzirom da su se obje pjesme pojavile nedugo nakon što je sa scene nestao Boris Jeljcin, nije ni čudo da su u Putinu vidjeli zavodnika i moćnog muškarca – sve ono što Jeljcin nije bio, pogotovo ne pred kraj svog drugog mandata.

Ova se pjesma dotiče nekoliko teških tema, uključujući smrt princeze Diane i teroristički napad na New York, a poanta je umiriti Ruse porukom da će Putinova Rusija štiti svoj narod.

3. ‘VVP’

Pjesma VVP nastala je kao reakcija na političke nemire 2011. i 2012. godine, u vrijeme kampanja za presjedničke i parlamentarne izbore. Putin je nakon nemira osvojio i drugi mandat, a tdžikistanski pjevač Tolibjon Kurbankhanov napisao mu je hvalospjev.

Evo i stihova:

‘VVP je spasio zemlju,
VVB nas brani,
VVP je podigao Rusiju i razvija je i dalje,
VVP je spasio ljude,
VVP brine i održava stabilnost.’

4. ‘Moj Putin’

Nedavna ukrajinska kriza izrodila je još nekim hitovima koji slave Putina. Pjevačica Mashany u spotu za svoju pjesmu pojavljuje se u dva outfita. Prvi je u bojama ruske zastave i u tome pjeva na prekrasnom otvorenom polju. Druga haljina je u bojama ukrajinske zastave i u njoj pjeva u mračnom podrumu. Suptilnost joj, očito, nije bila prioritet.

Stihovi kažu:

‘Ti si Putin,
Želim biti s tobom.
Tebi plačem: Moj slatki Putine, uzmi me sa sobom, želim biti s tobom’

5. ‘Moj najbolji prijatelj’

Iza ove pjesme stoji najpopularniji ruski R’n’B izvođač Timati. Spot je čak na razini, ima elemenata urbane kulture, nitko ne pjeva u polju, ni o polju.

‘Cijela ga zemlja podržava,
Znate da je on kul superheroj. Danas sam ja igrač i moj prijatelj je samnom.
On je šef, pa znate da će sve ići po planu.’

 

Povratak na Net.hr