PLANOVI ZA BUDUĆNOST

‘TO SE NIKADA NEĆE DOGODITI’: Obama progovorio o špekulaciji o kojoj su pisali mnogi svjetski mediji

Američki predsjednik Barack Obama već je to rekao u više navrata ali s obzirom na uporne glasine ističe da njegova supruga Michelle “nikada” neće biti kandidatkinja za Bijelu kuću.

Nakon iznenađujuće pobjede Donalda Trumpa 8. studenoga nad Hillary Clinton, društvene mreže pune su poziva na kandidaturu sadašnje prve dame koja bi branila demokratske boje 2020.

“Michelle nikada neće biti kandidatkinja”, tvrdi Barack Obama u razgovoru za časopis Rolling Stone objavljen u utorak ali vođen 9. studenoga.

“Ona je najdarovitija osoba koju poznajem. Nevjerojatno se razumije s Amerikancima. Ali, kao što rekoh, previše je osjetljiva da bi se bavila politikom”.

Očaravaju njezina sigurnost i stil, njezini istupi, posebice osuda mačizma Donalda Trumpa, dojmili su se Amerikance i šire. No, Michelle Obama, čija popularnost ne pada, nikada nije skrivala averziju spram političkih igara.

Upitana u nebrojenim prilikama zadnjih godina o svojim ambicijama, neumorno je ponavljala da neće ići putem Hillary Clinton.

Michelle će imati 53 godine kad napusti Bijelu kuću, 20. siječnja 2017. Barack Obama ima 55 godina.

Povratak na Net.hr