BIZARNI RITUAL

‘MA TO JE SAMO TEAM BUILDING’: U ovoj tvornici sve radnice se moraju ujutro postrojiti i poljubiti šefa u usta

Šef jedne kineske kompanije uveo je prilično bizarni “team building” – svako jutro ženske djelatnice se “postroje” i moraju poljubiti svog šefa u usta.

Šef tvrke koja proizvodi dijelove i strojeve za proizvodnju piva žestoko je napadan otkako je objavljena snimka jutarnjeg rituala u toj tvrtci.  Svako jutro između 9 i 9:30 stanu u red kako bi poljubile svog šefa, prenosi Oddity Central.

Kineski mediji javljaju kako su žene na početku odbijale ovaj bizarni ritual, ali ih je bilo strah da ne izgube posao pa su pristale. Samo dvije zaposlenice su odbile i dale otkaz. Kako navode mediji, više od pola osoblja čine žene.

Pritisnut sa svih strana, i od medija i od javnosti, šef se morao opravdati pa je rekao da je došao na ovu ideju kad je bio u posjeti jednoj američkoj tvrtci. Kaže da takav ritual pomaže dobrom odnosu između kolega, zbližava radnike i upravu te da se on i njegove zaposlenice slažu kao ‘riba i voda’. I dodaje kako nekim zaposlenicama iskreno nedostaje kad ga nema na poslu pa mu šalju poruke na WeChatu.

No korisnici na Weibu, kineskoj varijanti Twittera su bijesni:

“Kako ove žene mogu to uopće dopustiti? Znaju li njihovi muževi i dečki?” pita se komentator te dodaje: “Želim pitati te zaposlenice – biste li gladovale da sve date otkaz?”. I premda većina ljudi krivi šefa, neki krive i zaposlenice što to dopuštaju: “Šef je pervertit, ali i zaposlenice su naivne”, komentirao je drugi .

Povratak na Net.hr