To je premijer! Zabranio ovrhu nad stanovima i smanjio cijenu struje

Više nitko neće moći biti izbačen iz stana zbog toga što je nekome nešto dužan. Također se s dva na osam mjeseci produžuje mogućnost neplaćanja rate stambenog kredita prije negoli banka pokrene zahtjev za prekidom isplate.

Nitko više neće moći zatražiti ovrhu stana u kojem se živi, jedna je od mjera koje je u paketu od 80 članaka usvojila talijanska vlada premijera Enrica Lette na sinoćnjoj sjednici koja je trajala gotovo šest sati. Radi se o “dekretu za pokretanje ekonomije” kojim se štite građani, otvaraju fondovi za tvrtke, pokreću novi radovi u infrastrukturi i pojednostavljuju birokratski poslovi, piše Večernji list.

Niz mjera koje štite građane

Više nitko neće moći biti izbačen iz stana zbog toga što je nekome nešto dužan. Dakako, govori se o prvim domovima, odnosno onima u kojima se stanuje. Produžuje se mogućnost neplaćanja stambenog kredita, a posebnom mjerom pojeftinit će struja za građane i industriju za oko 550 milijuna eura.

Također, potpuno će se liberalizirati internet, odnosno svi će bez identifikacije moći upotrijebiti wifi u gradovima.

Ukida se porez na mala plovila, a birokracija će biti pojednostavljena. Uvode se i kazne za državne urede koji ne budu na vrijeme izdavali zatražene dokumente i dozvole. Pojednostavit će se i građanski sudski procesi.

Povratak na Net.hr