DRŽE IH NA OKU

‘TO JE BIO RATNI ČIN!’: Trumpov glasnogovornik izmislio i iranski napad na brod američke mornarice

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer rekao je na konferenciji za novinare da je Iran napao američki ratni brod, braneći tako ratobornu objavu Trumpove administracije da Iran ‘drže na oku’.

JE LI OVO NAJVEĆA LAŽLJIVICA NA SVIJETU? Trumpova savjetnica izmislila nepostojeći teroristički napad

Naime, Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn rekao je u srijedu da Iran ‘i službeno drže na oku’ nakon testiranja balističkog projektila i napada na saudijski ratni brod od strane pobunjenih Huta u Jemenu (Huti su, inače, djelomice povezani s iranskom vladom, ali se i ograđuju od nje).

Novinari u Bijeloj kući željeli su znati što podrazumijeva to ‘držanje Irana na oku’, a Spicer je odgovorio tvrdnjom da je iranska vlada poduzela akcije protiv američkog vojnog broda, što je bio ratni čin.

“Mislim da je general Flynn jasno jučer rekao da je Iran prekršio zajedničku rezolucija te da su dodatne iranske neprijateljske aktivnosti protiv naše mornarice nešto zbog čega nećemo samo sjediti i ništa ne poduzimati”, rekao je Spicer.

Major Garrett sa CBS Newsa ga je na to tiho ispravio, rekavši: “saudijski brod”, a Spicer mu odgovorio gotovo nečujno: “Žao mi je, hvala, da saudijski brod. Da, tako je.”

No, Spicer nakon toga nije ni na koji način demantirao svoje lažne tvrdnje o iranskom napadu.

Treba, međutim, reći da je Fox News greškom objavio kako je američki brod, na neki način, bio prava meta spomenutog napada što je, vjerojatno, dovelo u zabunu i glasnogovornika Bijele kuće…

Povratak na Net.hr