ČLAN ZLOGLASNOG KLANA

TKO JE CRNOGORSKI MAFIJAŠ LIKVIDIRAN U BEČU? Optužen za ubojstvo vođe Delija, hodao u pancirki i naoružan

Roganović je u Srbiji osuđen na osam mjeseci zatvora zbog falsificiranja isprava, a početkom godine bio je izručen Crnoj Gori koja je za njim raspisala tjeralicu zbog lažne dojave o postavljenoj bombi u jednoj diskoteci. Trebao je odslužiti i kaznu zbog nelegalnog posjedovanja oružja

U pucnjavi koja se dogodila danas oko 13.30 sati dogodila u restoranu u središtu Beča, u dijelu grada Lugeck, ustrijeljene su dvije osobe od kojih je jedna preminula. Austrijska policija objavila je da su napadači i žrtve govorili “srpskim ili hrvatskim jezikom” te da je pokrenuta potraga za jednom osumnjičenom osobom.

Srpski mediji pišu da je ubijen Vladimir Roganović, pripadnik zloglasne mafijaške skupine iz Crne Gore poznate kao “kavački klan”, dok je 22-godišnji Stefan Vilotijević iz Nikšića ranjen.

PUCNJAVA U BEČU! Navodno je ubijen član zloglasnog balkanskog mafijaškog klana

S bratićem i prijateljem ubio vođu Delija

Alo.rs piše da je Roganović u Srbiji osuđen na osam mjeseci zatvora zbog falsificiranja isprava te da je početkom godine bio izručen Crnoj Gori koja je za njim bila raspisala tjeralicu zbog lažne dojave o postavljenoj bombi u jednoj diskoteci, a trebao je odslužiti i kaznu zbog nelegalnog posjedovanja oružja. Roganović je, skupa sa svojim bratićem Duškom Roganovićem 2009. godine bio optužen za ubojstvo Marka Vesnića, jednog od vođa Delija, navijačke skupine beogradske Crvene zvezde.

Prema optužnici, Roganovići i Dražen Čađenović su 24. srpnja 2009. godine ubili Vesnića i ranili Ivana Markovića u crnogorskom ljetovalištu Igalu. Vesnić je trenutak prije napada sjedio na klupi u parku, a tada su ga zaskočili Vladimir Roganović i Čađenović i uhvatili ga za ruke i zadali mu više uboda nožem u lijevu podlakticu i natkoljenicu, a potom ga je Duško Roganović ustrijelio s dva hica iz pištolja. Sva trojica bili su nekoliko dana u bjekstvu, a potom su se predali. Čađenović je poginuo 29. ožujka ove godine u Podgorici kada je u njegovom blindiranom automobilu eksplodirala bomba.

Stric ubijen u sačekuši, bratić stradao u eksploziji

Duško Roganović osuđen je zbog ovog ubojstva na 12 godina zatvora, a kazna mu je kasnije smanjena na osam godina, dok je Vladimir Roganović 2014. oslobođen krivice. Dok je prethodno bio u pritvoru, policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika zatvora u kojem je ležao. Na Duška Roganovića izveden je atentat 25. travnja 2017. u Herceg Novom. Ispred njegovog automobila bila je postavljena bomba, a on je preživio napad, ali je u eksploziji ostao bez obje noge.

Danas ubijeni Vladimir Roganović uhićen je u svibnju 2017. godine zbog krivotvorenja dokumenata, a lani je u Herceg Novom uhićen i njegov brat Šćepan Roganović optužen za zelenašenje.  Njihov stric Niko Roganović ubijen je u srpnju prošle godine u sačekuši ispred svoga stana u Herceg Novom. Roganovići su navodno bliski kavačkom klanu čiji je vođa Slobodan Kašćelan nedavno uhićen u Pragu i protiv njega je podignuta optužnica za niz krivičnih djela – od zelenašenja do trgovine narkoticima. Kašćelan je 2016. godine preživio pokušaj ubojstva u Novom Sadu. Za Vladimira Roganovića pisalo se kako je duže vrijeme nosio pancirku i oružje te vozio blindirani automobil znajući da mu je život u opasnosti.

PADAJU ČLANOVI DVIJU BANDI U CRNOJ GORI: Krvavi rat i dalje traje, a nitko ne zna gdje su vođe klanova

Povratak na Net.hr