Tjerao je da gleda kako joj ubija 17-godišnju sestru i prijateljicu

Dvadesetjednogodišnji azilat iz Afganistana osuđen je u Velikoj Britaniji na doživotnu robiju jer je hladnokrvano ubio dvije djevojke. Učinio je to pred očima njihove sestre i prijateljice koja više nije željela s njim biti u vezi.

Tražitelj azila iz Afganistana Ahmad Otak (21) osuđen je na doživotni zatvor zbog dvostrukog ubojstva u Velikoj Britaniji. Kada njegova djevojka Elisa Frank (19) nakon prekida više nije htjela ponovno biti s njim odlučio joj se osvetiti.

‘Dječja ljubomora i zlobni inat’

Pred njenim je očima u u Wakefildu nožem na smrt izbo njezinu dvije godine mlađu sestru Kimberly. Svoju bivšu djevojku potom je vezao žicom te je u stan namamio njenu 18-godišnju prijateljicu Samanthu Sykes. I nju je pred Elisinim očima ubadao nožem sve dok nije umrla, a na kraju joj je i prerezao vrat, piše Daily Mail.

Sud je odlučio da će Ahmad odslužiti minimalno 34 godine iza rešetaka, nakon čega može zatražiti pomilovanje. Opisujući ga, sudac je kazao kako je riječ o muškarcu koji nema kontrolu nad sobom te koji je zbog “dječje ljubomore i zlobnog inata hladnokrvno ubio dvije djevojke”.

Nakon ubojstava je oteo i bježao prema Francuskoj

Na sudu je rečeno kako je 21-godišnjak nakon ubojstva oteo svoju djevojku te automobilom njene prijateljice, koju je ubio, krenuo prema Doveru s nakanom da pobjegne u Francusku. Nakon što je uhićen, tvrdio je kako je pomogao Elisi da ubije svoje prijateljice te da je u Francusku krenuo kako bi je oženio.

Elisa je Ahmada upoznala 2007. godine u dječjem domu gdje je tvrdio da ima 16 godina. Godinama su bili u vezi koju su povremeno i prekidali. Godine 2011. su planirali i vjenčanje, no Elisa ga je otkazala nakon što se njen momak počeo ponašati izvan kontrole. Govoreći o tom razdoblju, tužitelj je kazao kako Elisa Ahmada nije mogla napustiti jer je stalno prijetio da će ubiti njene prijatelje. To se na kraju i dogodilo u ožujku ove godine kada se odselila od njega.

Povratak na Net.hr