POTRAGA U TIJEKU

ŠEF ISLAMSKE DRŽAVE JE BIJESAN: Pobjegla mu jedna od žena, odmah je za njom poslao svoje specijalne snage

Žena osnivača terorističke organizacije Islamske države Abu Bakr al Baghdadija, tinejdžerica iz Njemačke Diane Kruger, pobjegla je od al Bagdadija s još dvije djevojke. Irački mediji javljaju da je al Baghdadi poslao svoje specijalne snage kako bi je pronašao.

Nije poznato zašto je pobjegla, piše Mirror. Džihadisti su u posljednje vrijeme izgubili kontrolu nad mnogo teritorija u Iraku koji je sad pod kontrolom Kurda ili iračke vojske.

Vođa IS-a i njegova mlada supruga, tinejdžerica, vjenčali su se lani u listopadu u pokrajini Ninawa, javlja Jerusalem Post.

Kruger je bila zadužena za brigadu al Khansa koja je provodila striktne šerijatske zakone. Irački mediji navode da je bila zadužena za specijalni vojni kamp za žene samoubojice u Kirkuku.

Ne zna se koliko žena ima al Baghdadi.

Druga njegova žena Nisreen Assad Ibrahim Bahar, optužena je za sudjelovanje u ubojstvu američke humanitarke Kayle Mueller  koja je postala ropkinja al Baghadija. On ju je mučio i silovao.

Mueller je bila prisiljena na brak s al Baghdadijem koji ju je držao zatočenu u Siriji od kolovoza 2013. godine. Godinu ranije, u prosincu, došla je u Tursku kako bi radila za tursku humanitarnu organizaciju koja je pružala pomoć sirijskim izbjeglicama uz granicu. Ubijena je u veljači 2015. godine, navodno u zračnim udarima.

 

Povratak na Net.hr