OPASAN VIDEO

TIKTOK ‘VIDEO IZAZOV’: Nakon smrti djevojčice, influencericu (48) optužili za poticanje na samoubojstvo; ‘Taj video je jako opasan’

Talijanska policija u četvrtak je objavila kako je influencerica sa Sicilije optužena za poticanje na samoubojstvo nakon smrti djevojčice koja je sudjelovala u igri gušenja na društvenoj mreži TikTok

Influencerica sa Sicilije u dobi od 48 godina optužena je za poticanje na samoubojstvo nakon smrti djevojčice koja je sudjelovala u igri gušenja na društvenoj mreži TikTok, objavila je u četvrtak talijanska policija.

“Istražitelji su pronašli na društvenoj mreži TikTok poveznicu koja vodi do profila sicilijanske influencerice na kojem se nalazi video s ‘izazovom’ žene i muškarca u kojem si oni posve prekrivaju lice, uključujući usta i nos, prozirnim selotejpom, tako da ne mogu disati”, objašnjava se u priopćenju.

“Taj video je jako opasan jer ga mogu vidjeti svi korisnici, bez ikakvih restrikcija, i potaknuti mlade na oponašanje… uklonjen je s platforme TikTok”, po istom izvoru.

TIKTOK NA UDARU ZBOG SMRTI TALIJANSKE DJEVOJČICE: ‘Sudjelovala je u izazovu gušenja i sve snimala’; Vlasti naredila blokadu računa

Zapljena informatičke opreme

Sicilijanska influencerica “objavila je mnoge druge slične ‘videoizazove’ kojima je postala popularna i privukla 731.000 pratitelja”. Jedan joj je korisnik čak poručio: “Bok… ako mi kažeš dobar dan, kunem se da ću se baciti kroz prozor”. Njezini profili na društvenim mrežama blokirani su i zaplijenjena joj je informatička oprema, po istom izvoru.

Prošli se tjedan u Palermu desetogodišnja djevojčica ugušila dok je sudjelovala u izazovu gušenja snimajući se mobitelom na TikToku. Igra gušenja, u kojoj se prekida disanje do nesvjestice radi snažnih senzacija, svake godine izaziva nesreće, neke sa smrtnim ishodom.

Slučaj je izazvao velike osude u Italiji i Agencija za zaštitu osobnih podataka privremeno je blokirala pristup TikToku korisnicima čija dob nije sigurno potvrđena. Najniža dob za legalnu registraciju na TikToku je 13 godina. U svjetlu te tragedije, ista agencija zatražila je u srijedu od Facebooka i Instagrama pojašnjenja o pristupu maloljetnika tim mrežama.

Povratak na Net.hr