JOŠ JEDNO

TESTIRANJE KINESKOG CJEPIVA POKAZALO UČINKOVITOST OD 86 POSTO: Sprečava teže oblike bolesti

Budući da je koronavirus praktički iskorijenjen u Kini, proizvođači cjepiva morali su testiranja provoditi u zemljama u kojima postoji aktivna epidemija

Ujedinjeni Arapski Emirati potvrdili su da su dali zeleno svjetlo kineskom cjepivu koje je na kliničkom ispitivanju u toj zemlji, prema preliminarnim podacima, pokazalo učinkovitost od 86 posto, javlja The New York Times.

IZRAEL DOBIVA PRVU POŠILJKU PFIZEROVA CJEPIVA: U srijedu kreće probno testiranje

Velika učinkovitost cjepiva

Tamošnje ministarstvo zdravstva objavilo je da je pregledalo analizu podataka kliničkih studija koju je napravio Sinopharm, kineska državna tvrtka za proizvodnju cjepiva. Cjepivo navodno ima 86-postotnu učinkovitost u sprečavanju zaraze, te 100-postotnu učinkovitost sprečavanja razvijanja težih oblika bolesti u slučajevima da se primatelji cjepiva jesu zarazili.

TKO PRIMI RUSKO CJEPIVO PROTIV KORONE, MORA PAZITI: Dva mjeseca nakon cijepljenja ne smije se piti alkohol

Problem što Kina nema epidemije

Vlada UAE je objavila i da nema ozbiljnih problema sa sigurnošću cjepiva. Vlada nije objavila je li provela vlastitu analizu sirovih podataka, no ovo je svakako politička pobjeda za Kinu, čije tvrtke imaju tri cjepiva u zadnjim fazama ispitivanja. Sinopharm provodi ispitivanja u 10 zemalja. Naime, kako je koronavirus praktički iskorijenjen u Kini, proizvođači cjepiva morali su testiranja provoditi u zemljama u kojima postoji aktivna epidemija.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr