TKO KOGA FARBA?

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN AMERIKANACA: Obojili borbene zrakoplove poput ruskih pa izvode zračne udare u Siriji!?

Na internetskim društvenim mrežama osvanule su fotografije američkih borbenih zrakoplova u Siriji navodno obojenih u iste boje kakve imaju ruski borbeni zrakoplovi.

Russia Today piše kako je ove fotografije prošloga tjedna na Twitteru objavio jedan kanadski novinar te da su na društvenim mrežama odmah krenule rasprave o zavjeri odnosno o tome da Washington namjerava izvesti tzv. napade pod lažnom zastavom u Siriji i za to okriviti Moskvu.

SMJELA TVRDNJA VOJNOG PORTALA: U zračnim napadima u Siriji sudjeluju i hrvatski MiG-ovi?

Novinar Christian Borys objavio je fotografije američkih borbenih zrakoplova F/A-18 obojenih plavom bojom kakvom su obojeni ruski zrakoplovi te s crvenom petokrakom na repu.

Iako je ustvrdio da je oslikavanje zrakoplova bojama kojima se koriste neprijatelji već postala uobičajena praksa, objavljene fotografije izazvale su pravu pomutnju među teoretičarima zavjere. Mnogi od njih optužili su SAD da priprema napade pod krinkom Rusije na ciljeve u Siriji.

AMERIKANCI POBJESNILI NA RUSE ZBOG NOVOG KRVOPROLIĆA U SIRIJI: ‘Nema nikakve sumnje da su oni odgovorni!’

Neki su pak komentirali da u tome nema ničega novog jer se sličnom metodom Amerikanci koriste još od vremena Kubanske krize. Treći pak kažu da je operacija pod lažnom zastavom postala svojevrsni američki zaštitni znak.

Objava ovih fotografija očito je pala na plodno tlo jer su odnosi Rusije i SAD-a od početka sukoba u Siriji na niskim razinama, a u posljednje vrijeme dvije zemlje razmjenjuju teške optužbe i ozbiljne prijetnje, piše RT.

RUSIJA: ‘Shizofreničari iz Amerike oštre oružje prema Moskvi, nuklearni rat je neizbježan!’

Povratak na Net.hr