OBUČEN ZA GERILSKO RATOVANJE

TERORIST S ISKUSTVOM U Maroku uhićen Belgijac koji ima veze s napadom u Parizu

Marokanska policija uhitila je u petak jednog muškarca, državljanina Belgije, za kojeg se vjeruje da ima veze s terorističkim  napadom na Pariz 13. studenog.

Muškarac je povezan s jednim od počinitelja koji su izveli napad. Riječ je o Gelelu Attaru (34), javljaju lokalni mediji.

Iako ima belgijsko državljanstvo, porijeklom je Marokanac. Borio se u Siriji na strani al Nusra fronta prije nego se pridružio Islamskoj državi, javlja Reuters. Al Nusra je ogranak Al Kaide u Siriji.

Marokansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je muškarac kojeg su uhitili putovao kroz Tursku, Njemačku, Nizozemsku i Belgiju. Mediji javljaju da je riječ o osobi koja je ranije putovala u Siriju sa jednim od terorista iz pariškog Saint Denisa, javlja Telegraph. U stanu u Saint Denisu poginuo je Abdelhamid Abaaoud, organizator napada, u okršaju s policijom.

Telegraph piše da je riječ o osobi obučenoj za gerilsko ratovanje i rad s različitim vrstama oružja.

Osumnjičeni je jedno vrijeme proveo uz Siriji gdje je prošao vojnu obuku i gdje je izgradio svoje veze s zapovjednicima Islamske države, uključujući i “mozak” operacije napada na Pariz.

Muškarac je identificiran kao J.A.

Strani mediji posumnjali su da je uhićen bjegunac Salah Abdeslam koji je porijeklom Marokanac, no prema trenutnim informacijama radi se o drugoj osobi.

U nekoliko istovremenih terorističkih napada u Parizu ubijeno je 130 ljudi.

BALKANSKA VEZA: Albanska mafija pribavila oružje za krvavi teroristički napad na Pariz?

DOSTA MU JE BJEŽANJA: Najtraženiji čovjek u Europi kontaktirao odvjetnika

UNAJMLJENI POD LAŽNIM IMENIMA: Belgijska policija pronašla tri stana terorista iz Pariza

DRAMATIČNO UPOZORENJE: Ove godine Europi prijete veliki i koordinirani teroristički napadi

Povratak na Net.hr