LUKSUZNO ODMARALIŠTE

NAPAD U RESORTU U MALIJU: Napadači otvorili vatru pa ubili dvoje ljudi, neko vrijeme držali i taoce

Naoružani napadači napali su turistički resort u Maliju, inače popularan među zapadnim turistima. Prema dosadašnjim podacima, poginule su dvije osobe, javlja BBC.

Službenici su rekli da sumnjaju da iza napada stoje džihadisti. Lokalno stanovništvo javlja da su čuli pucnjeve na luksuznoj turističkoj destinaciji. Radi se o resortu Le Campement Kangaba u gradu Dougourakoro istočno od glavnog grada Bamako. Vlada Malija je priopćila da je situacija pod kontrolom.

BBC javlja da su specijalci oslobodili taoce koje su napadači zarobili.

Reuters javlja da su snage sigurnosti spasile 32 gosta.

Potvrđeno je da se radi o napadu džihadista te da su dvije osobe poginule, od kojih je jedna osoba francusko-gabonskog podrijetla.

Na licu mjesta su francuske trupe kao i vojska Malija, a stižu informacije da je napad još uvijek u tijeku. Sigurnosne se službe bore s napadačima, a još se ne znaju točni podaci o žrtvama. Na Twitteru neki korisnici javljaju da napadači drže taoce.

‘Campement Kangaba je blokiran i operacija je u tijeku’, rekao je glasnogovornik ministarstva sigurnosti Baba Cisse za Reuters.

Svjedok Boubacar Sangare u vrijeme napada se našao u blizini.

‘Na licu mjesta vide se zapadnjaci koji bježe dok policija izmjenjuje vatru s napadačima, a helikopter cirkulira iznad područja. Tu su bila četiri policijska vozila te francuski vojnici u oklopnim vozilima’, rekao je.

Misija Europske unije za Mali EUTMMALI na Twitteru je objavila da znaju da se napad dogodio te da pomažu snagama Malija.

Radi se o ruralnom turističkom resortu popularnom među zapadnim turistima, ali i lokalnim stanovništvom. Resort nudi luksuzan smještaj, spa centar i tri bazena, kao i brojne sportske aktivnosti za goste.

Mali se već godinama bori s prijetnjom džihadista. Islamistički borci često prolaze sjevernim i središnjim dijelom zemlje.

U studenom 2015. je najmanje 20 ljudi poginulo kad je napadač uzeo taoce u hotelu Radisson Blu u Bamaku. Odgovornost za taj napad preuzeo je sjevernoafrički ogranao Al-Kaide.

Mali se od tada nalazi u stanju visoke opasnosti koje je u travnju produženo za još šest mjeseci.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr