NA SJEVERU AFGANISTANA

TALIBANI NAKON POSREDOVANJA STARJEŠINA PUSTILI 235 TALACA: ‘Toliko su šokirani da ne mogu govoriti’

Talibani su u nestabilnoj pokrajini Sare-Pul, na sjeveru Afganistana nakon posredovanja starješina večeras oslobodili više od 235 talaca, rekao je jedan dužnosnik.

“Večeras je oslobođeno 235 osoba, među kojima su žene i djeca iz sela Mirza Olon nakon posredovanja starješina i dužnosnika pokrajine Sare-Pul”, rekao je glasnogovornik guvernera Zabihulah Amani.

“Oni su živi i zdravi evakuirani u glavni grad pokrajine Sare-Pul Cityju, ali postoji još nepoznat broj talaca u selu”, dodao je taj glasnogovornik.

Jedan sigurnosni izvor je rekao da bi se u tom selu sa šijitskom većinom, gdje je u subotu ubijeno više desetaka civila, moglo nalaziti još najmanje stotinjak civila.

Amani je spomenuo “najmanje 150 obitelji koje su u subotu odveli napadači, koalicija talibana sa skupinom Islamska država”.

Najmanje 50 osoba, većinom civila, ubijeno je u selu, rekli su dužnosnici pokrajine. “Oslobođeno je 235 talaca. Toliko su šokirani da ne mogu govoriti”, potvrdio je guverner pokrajine Mohamad Zaher Wahdat za kanal Tolo News.

 

Povratak na Net.hr