I DALJE GA TRAŽE

MANIJAK NAPAO U FRANCUSKOJ: Sa sačmaricom upao u starački dom, izbo ženu i zatočio 70 redovnika

U starački dom u francuskom Montpellieru upao je maskirani muškarac naoružan nožem i skraćenom sačmaricom te zatočio 70 redovnika. Dio medija navodi kako je ubio jednu ženu, dok drugi dio lokalnih medija piše kako je dvoje poginulih te da je druga žrtva muškarac, prenosi Daily Mail.

Poginula žena navodno je kontaktirala policiju prije nego što je ubijena nožem, piše Sky News. Jedan od svjedoka navodi kako je prilikom ulaska u zgradu policija pronašla tijelo starije žene koja je izbodena nekoliko puta.

Susjedi su kazali kako je muškarac u dom upao u 21.45 sati, no ne znaju koji su mu motivi. U domu živi najmanje 70 redovnika koji su bili misionari u Africi.

Zgradu je okružila policija. Pretražili su svaku sobu na drugom i trećem katu, a nakon što su istražili prizemlje 59 redovnika odvedeno je na sigurno, piše Sky News koji prenosi Le Parisien. Pretpostavlja se da su poginuli bili zaposlenici doma. Jedan od zaposlenika doma uspio je diskretno upaliti alarm i dozvati pomoć prije nego što je uspio pobjeći.

Daily Mail javlja kako je ubojica pobjegao. Policija je postavila barikade po ulicama kako bi ga pokušali uhvatiti i zadržati.

 

‘Za sada nema indicija da je riječ o terorističkom napadu’, rekao je izvor za Daily Mail, koji navodi da je vjerojatno riječ o kriminalnom činu.

Riječ je o umirovljeničkom domu za redovnike i svećenike, otvorenom 1994. godine.

Prije nekoliko mjeseci teroristi koji rade za ISIS u jednoj su katoličkoj crkvi u Normandiji likvidirali svećenika. U Francuskoj je i dalje na snazi izvanredno stanje, nakon brutalnog terorističkog napada u Parizu, u kojem je poginulo 130 ljudi.

Povratak na Net.hr