PREBAČEN NA TAJNU LOKACIJU

‘TAKO SE OBAVLJAJU LIKVIDACIJE’: Planiran atentat na Vučića? Pored njegove kuće nađena zolja i čitav arsenal

Policija je blizu obiteljske kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u beogradskom naselju Jajinci pronašla automobil s oružjem, objavili su u subotu navečer beogradski mediji, a Vučić je odbio komentirati tu vijest rekavši da čeka informacije Sigurnosno-informativne agencije (BIA) i policije.

U šumi, oko 50 metara od puta koji vodi do obiteljske kuće premijera pronađeni su  raketni bacač “zolja”, četiri ručne bombe, 100 komada streljiva kalibra 7,62 mm, 4-5 metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra, prenosi B92.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je premijer Aleksandar Vučić sada na sigurnoj lokaciji i dodao da se oružje nalazilo na idealnom mjestu za napadača, tako da bi on mogao iskoristiti oružje, a zatim pobjeći.

‘Tako se obavljaju likvidacije’

“Tako se obavljaju likvidacije. Oružje se nalazilo na mjestu na kojem zbog konfiguracije terena vozila moraju usporiti te na idealnoj udaljenosti za upotrebu naoružanja poput zolje, koja služi za uništavanje oklopnih vozila”, rekao je Stefanović

Prema neslužbenim informacijama, tužiteljstvo je zatražilo DNK analizu otisaka s ručnog bacača “zolja”, bombi i streljiva kako bi se čim prije utvrdilo kako se taj arsenal oružja našao nedaleko od premijerove obiteljske kuće.

Ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin pozvao je nadležne službe da odgovore “tko je pripremao ubojstvo premijera” Vučića i istaknuo da oni koji “nisu u stanju na to odgovoriti trebaju otići i prepustiti mjesta onima koji to hoće raditi”.

“Ovo sigurno nije prvi put, a nažalost neće biti ni poslednji, da se priprema ubojstvo premijera i članova njegove obitelji ukoliko konačno ne budemo saznali imena tih ljudi, po čijem nalogu to rade”, rekao je Vulin.

Na mjestu događaja nalaze se policija i protuterorističke jedinice, a čitav kraj je blokiran.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr