PA SE TI SLIKAJ!

TAKO KAŽNJAVAJU KOMUNALCI U PODGORICI: Kazna za selfie s Njegoševim kipom – 100 eura!

Svi koji se žale na komunalne propise i revnost komunalnih redara u hrvatskim gradovima trebali bi malo ‘povući ručnu’ nakon što pročitaju kakva su komunalna pravila uvedena u glavnom gradu Crne Gore Podgorici.

Večernje novosti pišu kako su se podgorički komunalci dosjetili zaista nesvakidašnjeg načina kako da doskoče onima koji oskvrnjuju spomenike i spomen-obilježja po parkovima, koji se penju po skulpturama ili pišu grafite po njima. To će ih ‘zadovoljstvo’ ubuduće koštati 100 eura!

Drakonske kazne i za bezazlene postupke

No, ta će drakonska kazna pogoditi ne samo vandale nego i one koji, primjerice, požele sjesti u krilo brončanog kipa Petra Petrovića Njegoša u parku kod Crnogorskog narodnog pozorišta, ili uz koljeno monumentalnog kipa Karađorđa u parku pored hotela Crna Gora ili pored neke druge tamošnje znamenite skulpture kako bi, recimo, okinuli selfie za uspomenu.

Iako opravdavaju kazne za uništavanje spomenika, građani Podgorice sablažnjeni su kaznama i za sasvim bezazlene postupke poput fotografiranja u krilu Njegoševog kipa.

NEMA VIŠE SELFIEJA NA TULUMU: Meksiko će turistima ubuduće naplaćivati ‘sebiće’

Povratak na Net.hr