Tadićev vozač oštetio mercedes od 620.000 eura

Vozač srbijanskog predsjednika Borisa Tadića je prije desetak dana oštetio službeni blindirani mercedes, koji je nedavno kupljen i plaćen 620.000 eura. Automobil je oštećen kad je vozač udario u stakleni kiosk kraj VMA.

Kako piše list Press, službeni vozač je polukružno okrećući mercedes kod ulaza u Vojnomedicinsku akademiju udario u stakleni kiosk i srušio mu čitavu jednu stranu. Staklo s kioska oštetilo je pak automobil, a štetu koja se procjenjuje na 30.000 eura pokrit će osiguranje.

No, nekima nije jasno kako je vozač uspio oštetiti automobil koji je opremljen kompjuterskim senzorima sa svih strana.

Tadić je 14. travnja ove godine dobio novo blindirano vozilo, jer se dotada vozio u BMW-u koji nije ispunjavao sigurnosne standarde. Novi mercedes ima najviše stupnjeve zaštite, može izdržati eksploziju protutenkovske mine, direktan udar iz teškog topovskog naoružanja, napad bojnim otrovima, i može biti pod vodom puna dva sata bez posljedica za putnike.

Staklo vjetrobrana debelo je između osam do deset centimetara, potpuno je neprobojno i opasano eksplozivom, koji se može aktivirati isključivo iznutra u slučaju evakuacije.

Prethodni članci:

arti-201004130225006
arti-201004270435006

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr