Manijaci stotine maloljetnica pretvorili u seksualno roblje, policija tvrdi da su djevojcice same krive

Policija i socijalni radnici prozvani su da su pocinili propuste te nisu nista ucinili da se sprijeci seksualno zlostavljanje djece. Na podrucju Oxforda izmedu 1999. i 2014. godine silovano je i prisiljavano na prostituciju gotovo 400 zrtava. Sumnja se da je zlostavljanje rasno motivirano.

Banda od sedam muskaraca, doseljenika podrijetlom iz Pakistana, u zatvoru su od 2013. zbog seksualnog zlostavljanja sest djevojaka s podrucja Oxforda. Sada je na vidjelo izaslo da su zrtve bande tijekom 16 godina bile i mnoge druge djevojcice i djecaci.

Zrtve tvrde da se problem gurao pod tepih. Naime, lokalna policija i socijalni radnici koji su radili na slucajevima smatrali su da su djevojcice u dobi od 11 do 15 godina dobrovoljno pristale na seks s muskarcima, navedeno je u izvjescu na 114 stranica neovisne organizacije u kojem se odgovorene proziva da nisu nista ucinili da se zaustavi pakao.

“Ono sto se dogodilo za zrtve je jako uznemirujuce”, kazala je na konferenciji za novinare Maggie Blyth, predsjednica odbora za zastitu prava djeca za Oxfordshire.

“Sokantno je da su ta bila djeca tako dugo podvrgnuta uzasnom seksualnom iskoristavanju”, dodala je.

Blyth je navela kakao je neshvatljivo da nitko u nadleznim tijelima koja se bavila ovim problemom nije uocio da su djeca seksualno zlostavljana od bande te da se, kako su zakljucili, nikako nije moglo raditi o dobrovoljnom seksualnom odnosu, vec da nesretna djeca nisu imala snage reci “ne” i pobuniti se protiv nasilja, grupnog silovanja i zlostavljanja.

Dosli su do brojke od 373 djece koja su bila zrtve navedene bande. Najvecim dijelom radilo se o djevojcicama, ali bilo je i 50-ak djecaka.

Strahuje se da bi masovno seksualno zlostavljanje i silovanje moglo biti rasno motivirano.

Drogirali ih i opijali

Socijalni radnici, navodi se u izvjescu, po svemu sudeci, tolerirati su seks maloljetnih djevojka koje su imale s puno starijim muskarcima.

Naivne djevojke clanovi bande u pocetku su obasipali darovima, a potom ih opijali i drogirali, kako bi ih ucinili ovisnicama i na taj nacin lakse seksualno zlostavljali i prisiljavali na prostutuciju.

U jednom policijskom izvjescu navedeno je kao je 13-godisnjak imao seksualni odnos sa starijim muskarcem. U drugom policijskom izvjescu navedeno je kako je 14-godisnja djevojcica istovremeno imala seks s dva muskarca.

Jednu 12-godisnjakinju koja je ostala u drugom stanju zlostavljac je prisilio da abortira.

Reagirao Cameron

Gradski vijecnik Andrew Smith pozvao je britanski vladu da pokrene neovisnu istragu.

Reagirao je i britanski premijer David Cameron koji je obecao da ce se zbog ovog slucaja, ali i skandala u Rotherhamu i Rochdaleu, mijenjati zakoni.

Povratak na Net.hr