KAKAV GAF!

SVI SE SMIJU TURISTIČKOJ ZAJEDNICI: Za promociju koristili fotografije prirodnih ljepota – ali stranih zemalja…

Turistička zajednica Litve napravila je velik gaf prilikom promoviranja svoje zemlje. Kao svoje prirodne ljepote predstavili su one na fotografijama drugih zemalja, piše Pun kufer.

S namjerom da privuku što više turista, osim fotografija svoje zemlje, Litavci su koristili i fotografije na kojima su prirodne ljepote i krajolici Finske i Slovačke. Da stvar bude još zanimljivija, slogan kampanje bio je ‘Real is Beautiful’ (Stvarno je lijepo).

Cijela situacija najprije je izazvala brojne reakcija na društvenim mrežama, a zatim je poprimila i ozbiljnije razmjere.

Premijer se najprije šalio, zatim najavio istragu

Korisnici su na Instagramu i Facebooku počeli objavljivati fotografije najpoznatijih svjetskih znamenitosti uz hashtag #realisbeautiful.

Čak je i litavski premijer Saulius Skvernelis u početku prihvatio šalu pa je objavio fotografiju zgrade Europske komisije u Bruxellesu i uz nju napisao kako Vlada počinje s radom u novoj zgradi u Vilniusu.

Ipak se nakon toga suzdržao od daljnjih pošalica pa je najavio i istragu oko toga zašto se ovako veliki gaf dogodio, a da je riječ o nečem zaista ozbiljnom, pokazuje i činjenica da je direktorica turističke zajednice morala dati ostavku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr