'ŠTOKHOLMSKI SINDROM'?

SVI SE RUGAJU TRUMPU: Izbjegličku krizu objašnjavao napadom u Švedskoj – koji se nije dogodio. Bildt: ‘Što je on pušio?’

Opasno je primati izbjeglice, što pokazuje slučaj u Švedskoj, zemlji koja je iznimno otvorena prema njima i gdje se upravo dogodio teroristički napad, rekao je u subotu navečer američki predsjednik Donald Trump svojim pristašama.

Jedini je problem što se taj napad zapravo nije dogodio.

‘Pogledajte što se događa u Njemačkoj, što se jučer navečer dogodilo u Švedskoj. Švedska, tko bi povjerovao? Švedska. Primili su puno izbjeglica a sada imaju problema kakve nisu mogli ni zamisliti”, rekao je u oštrom govoru na Floridi, stavši u obranu svoje protuimigrantske politike.

Šutnja Trumpove glasnogovornice

Spomenuo je i napade u Bruxellesu, Nici i Parizu, koji su se, za razliku od ovog, doista dogodili.

Trumpova glasnogovornica isprva nije odgovorila na upit agencije AFP-a da pojasni tu izjavu.

Ubrzo je lažna informacija počela kružiti Twitterom pod ‘hashtagovima’ #lastnightinSweden (jučer navečer u Švedskoj) i #Swedenincident (izgred u Švedskoj).

Bivši švedski premijer Carl Bildt je reagirao pitanjem: “U Švedskoj? Napad? Što je pušio?”

Svi mu se rugaju

I u drugim porukama zbijale su se šale s Trumpom pa su tako pod nazivom ‘Tajni plan za napad u Švedskoj’ objavljene upute za montažu Ikeina pokućstva.

Ovo nije prvi put da članovi Trumpove administracije govore o nepostojećim terorističkim napadima koje su poslije objasnili tiskarskim pogreškama.

Povratak na Net.hr