SRBIJANSKI MINISTAR

SVI DAČIĆEVI PJEVAČKI NASTUPI: Srbijanski ministar ne propušta priliku za ‘Miljacku’, a postao je i pravi poliglot

Čini se da ministar vanjskih poslova Srbije očito voli biti u centru pažnje. Najčešće to radi tako da na važnim događajima grabi mikrofon i pjeva. Izdvojili smo nekoliko Dačićevih pjevačkih istupa, počevši od najnovijeg, kad je pjevao pred turskim predsjednikom Erdoganom.

Pjesma za turskog predsjednika

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u ponedjeljak je doputovao u Beograd. Erdogan je svečano dočekan, a na službenoj večeri domaćini su se svojski potrudili da se turski predsjednik osjeća ugodno i dobrodošlo. Dačić, koji je isprva djelovao malo mrzovoljan, ubrzo se oraspoložio. Turskom predsjedniku otpjevao je pjesmu ‘Osman aga’ i to na turskom jeziku.

ULIZIVANJE NA DAČIĆEV NAČIN: Regiju obilazi snimka na kojoj srpski šef diplomacije Erdoganu pjeva ‘Osman Agu’ na turskom

Mnogi su Dačićev nastup žestoko kritizirali i ocijenili ga neviđenim sramoćenjem Srbije u svijetu, dok su neki ipak njegov glazbeni istup ocijenili simpatičnim.

Ljubav prema ‘Miljacki’

Nije ovo prvi put da Dačić pjeva na važnim događanjima, a čini se da najviše voli pjesmu ‘Miljacka’ Halida Bešlića, koju je pjevao na svadbama i rođendanima srpskih političara, glumaca i drugih istaknutih osoba. Miljacku je Dačić prvi put javno otpjevao na marginama sastanka u Bruxellesu još 2012. godine, no nije ju propustio pjevati ni ovog tjedna prilikog posjete turskog predsjednika. Objavljena je i snimka na kojoj se vidi kako srpski šef diplomacije pjeva ‘svoju’ Miljacku za koju mu je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić dao bakšiš.

‘O sole mio’ za ozbiljnije situacije

Iako je u Bruxellesu pjevao Miljacku, čini se da Dačić ima u rukavu i druge, ozbiljnije pjesme, za nešto ozbiljnije situacije. Na primjer, tu je ‘O sole mio’ koju je Ivica Dačić pjevao prilikom inauguracije srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

U grčkom ljetovalištu pjevao i druge pjesme

U kolovozu je Dačić pokazao širinu svog pjevačkog repertoara pa je u Paraliji izveo  cijeli program. Tamo je održao koncert za 300-tinjak Jagodinaca, prosvjetnih radnika koji su bili na putovanju u Grčkoj. Otpjevao je desetak pjesama, među kojima i jednu grčku i jednu rusku, a tu je bila, između ostalih,  i ‘Skitnica’ Marinka Rokvića.

Jorgovani u Dačićevoj izvedbi

Ivica Dačić ne pjeva uvijek sam pa je tako jednom prilikom 2012. godine s Vesnom Zmijanac izveo ‘Jorgovane’.

Nepjevačke blamaže Ivice Dačića

Nije samo hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović opčinjena američkim kolegom Donaldom Trumpom. I Ivica Dačić nije si mogao pomoći pa se prilikom zasjedanja UN-a došuljao Trumpu iza leđa i zatražio od njega autogram. Pritom se američka veleposlanica u Ujedinjenim nacijama Nikki Haley smijala.

A možda se Haley smijala Dačićevom engleskom. Naime, njega su, baš poput naše Ingrid Antičević Marinović, društvene mreže razapele zbog lošeg govorenja tog jezika.

Povratak na Net.hr