banner

'MOGAO JE IZAĆI AKO ŽELI'

ŠVEĐANKA 30 GODINA DRŽALA SINA ZATOČENOG U STANU: Tužiteljstvo je oslobodilo jer nisu našli dokaze, a on prepun rana i bez zuba

Švedski tužitelji oslobodili su svih optužbi 70-godišnjakinju koja je 30 godina držala svog sina zatočenog u stanu, a kojeg je slučajno pronašla sestra koja ga nije vidjela još od tinejdžerskih dana

Švedsko tužiteljstvo odbacilo je optužbe protiv 70-godišnje žene koja je bila optužena da je 30 godina držala zatočenog svog vlastitog sina, jer nisu pronašli dokaze da je on bio držan protiv svoje volje. “Nismo pronašli nikakve naznake da je sin bio zatvoren, vezan ili fizički spriječen da napusti stan. Nema naznaka da je bilo zaključanih prostorija. Muškarac je sam rekao da je mogao napustiti stan ako je to želio. Dakle, radi se odrasloj osobi koja je mogla izaći kada želi”, rekla je tužiteljica Emma Olsson i dodala da su svjedoci naveli kako su ga ponekad vidjeli vani.

Smrdljiv i mračan stan

BBC prenosi navode švedskih medija kako je 40-godišnji muškarac na tijelu imao brojne rane te da su mu ispali svi zubi. Policiju su alarmirali liječnici bolnice u koju je prebačen. Tužiteljica Olsson tvrdi da nema dokaza da je njegovo zdravstveno stanje posljedica nasilja.

Nesretnog je muškarca pronašla njegova sestra koja je prošle nedjelje otišla u stan kada je čula da je majka završila u bolnici. Medijima je potvrdila da se iselila iz stana još dok je bila tinejdžerica te da otada nije vidjela brata. “Kada sam otvorila vrata stana, sve je bilo u mraku i smrdjelo po urinu, raspadanju, prljavštini i prašini. Čula sam glas iz kuhinje i vidjela muškarca kako sjedi u kutu sobe”, opisala je dodavši da ju je nekako prepoznao.

Posao za socijalnu službu

Još ranije je pokušavala upozoriti institucije na situaciju u obitelji, jer je bila zabrinuta zbog brata kojeg je majka ispisala iz škole s 11 ili 12 godina. “Postavlja se pitanje o tome kakva je žena bila kao majka, no to je sada posao za socijalnu službu”, zaključila je tužiteljica Olsson.

 

Povratak na Net.hr