SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO BIH

UGLEDNA SUTKINJA SNIMLJENA KAKO PRIMA MITO OD DILERA I POLICAJCA: ‘Jedan je zbrisao u Hrvatsku’

Sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Azra Miletić osuđena je pred istim tim sudom na dvije i pol godine zatvora nakon što je proglašena krivom zbog primanja mita.

Prva presuda takve vrste od osnutka Suda BiH odnosi se na slučaj u kojemu je Miletić obećala blaže kazne dvojici muškaraca koji su u prvostupanjskom postupku osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne.

Riječ je o Rami Brkiću, bivšem načelniku policije Unsko-sanske županije, koji je u konačnici osuđen na 11 godina zatvora zbog primanja mita, zloporabe položaja i ovlasti i umiješanosti u trgovinu drogom, te Senadu Šabiću koji je osuđen na 10 godina zatvora zbog davanja mita te također zbog ilegalne trgovine drogom.

Njih su dvojica preko posrednika sutkinji Miletić ponudila mito kako bi im u drugostupanjskom postupku sudsko vijeće kojim je ona predsjedala izreklo blaže kazne ili ih čak oslobodilo krivnje.

Prema presudi objavljenoj u četvrtak, sutkinja Miletić primila je od posrednika, čiji je identitet ostao zaštićen, najmanje tri tisuće eura, što je navodno tek dio novčane nagrade koja joj je obećana.

Tijekom suđenja kao dokazni materijal korišteni su tonski zapisi telefonskih razgovora sutkinje Miletić koje je prisluškivala Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Ni Brkić ni Šabić nisu dospjeli iza rešetaka jer su pobjegli iz BiH ne čekajući okončanje drugostupanjskog postupka.

Pretpostavlja se da se Brkić od bosanskohercegovačkog pravosuđa skriva u Hrvatskoj. Za obojicom su raspisane međunarodne tjeralice.

Sutkinja Miletić ima pravo žalbe na presudu izrečenu u četvrtak jer je ona prvostupanjska.

Povratak na Net.hr