TULUMI PREKO GRANICE

SUSJEDI ‘ZAKARDAŠILI’ U DOBOJU: Policija u jednom klubu našla 196 gostiju; Otkriven i ilegalni kafić

Policajci su u jednom ugostiteljskom objektu u Doboju pronašli čak 196 gostiju, a u Višegradu su otkrili ilegalni kafić

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske proteklog je vikenda provelo akciju sprječavanja širenja koronavirusa među stanovništvom. Radili su na prevenciji i kontroli na kontroli poštivanja zaključaka Republičkog stožera za izvanredne situacije, koje se tiču okupljanja većeg broja osoba. No, zabilježili su dva kaznena djela.

ONI POSAO SHVAĆAJU DOSLOVNO: Njemačka policija rastjerala djecu s rođendanske zabave; Prijeti im kazna zbog kršenja mjera

U petak oko 22:10 su u jednom ugostiteljskom objektu u Doboju zatekli čak 196 osoba, iako je propisano da ondje smije boraviti najviše 120 ljudi. Dežurni tužitelj Okružnog javnog tužilaštva Doboj poručio je da postoje obilježja kaznenog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, doznaje N1.

‘BILI SU NASLAGANI JEDNO UZ DRUGO, PUŠTALA SE CAJKA’: Ogromni koronaparty pored splitskog hotela prekinula policija

U subotu nešto prije ponoći policija je upala i u neregistrirani ugostiteljski objekt u Višegradu te tamo pronašla 21 osobu. Uz već spomenuto nepostupanje po zdravstvenim propisima, okupljene će se teretiti i za neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

ISPLATI LI SE UGOSTITELJIMA RADITI SAMO ZBOG NAPITAKA ZA VAN? ‘Ovo je jedan psihološki moment, nikako ekonomski’

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu s važećim zaključcima Republičkog stožera za izvanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a, policijski službenici će i u narednom razdoblju nastaviti s provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, navodi se u priopćenju MUP-a RS u kojem pozivaju građane da prijave neodgovorne grupe ili pojedince koji mogu ugroziti zdravlje ljudi.

ŠTO SU HRVATI SVE PRIJAVLJIVALI STOŽERU? Žena je cinkala vlastitog muža: ‘Bojim se, sve će nas zaraziti’; Bilo je i skrivenih namjera

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr