HALO PIZZA

SUPRUGA IZRAELSKOG PREMIJERA PROGLAŠENA KRIVOM: Na račun poreznih obveznika naručivala hranu i potrošila 85.000 eura

Premijerova supruga je prvo bila optužena za pronevjeru i zlouporabu povjerenja zbog toga što je za gotovo 85.000 eura naručivala gotova jela na trošak poreznih obveznika tvrdeći da u premijerovoj službenoj rezidenciji nema kuhara, što nije bilo točno

Supruga izraelskog premijera Sara Netanyahu proglašena je u nedjelju krivom zbog toga što je novac poreznih obveznika trošila na ručkove, javlja novinar AFP-a koji je bio u sudnici u Jeruzalemu. Prvotno optužena u lipnju 2018. za pronevjeru i za zlouporabu povjerenja, Sara Netanyahu se nagodila sa sudom.

Na kraju je proglašena krivom jer je svjesno iskoristila tuđu pogrješku te je osuđena samo na novčanu kaznu i mora nadoknaditi pričinjenu štetu. Kažnjena je s 2.500 eura a državi mora vratiti 11.000 eura.

U IME RADNIČKIH PRAVA: Premijerova supruga osuđena jer je maltretirala poslugu

Lagala da u promeijervoj rezidenciji nema kuhara

Premijerova supruga je prvo bila optužena za pronevjeru i zlouporabu povjerenja zbog toga što je za gotovo 85.000 eura naručivala gotova jela na trošak poreznih obveznika tvrdeći da u premijerovoj službenoj rezidenciji nema kuhara, što nije bilo točno. Tužba za pronevjeru koja bi povukla strogu kaznu, je tako odbačena.

Suđenje joj je počelo u listopadu 2018. Sara Netanyahu je i prije bila optuživana. Godine 2016. sud u Jeruzalemu je presudio da Netanyahuovi moraju platiti odštetu s kamatama bivšem batleru koji ih je optužio da su s njim loše postupali. Benjamin Netanyahu, na kojega supruga ima velik utjecaj, treba početkom listopada biti saslušan zbog sumnje u “korupciju”, “pronevjeru” i “zlouporabu povjerenja” u trima predmetima.

IZRAELSKI PREMIJER SUOČEN S OPTUŽBAMA ZA KORUPCIJU: ‘Nedužan sam, nastavit ću odgovorno voditi Izrael’

Povratak na Net.hr