STRAŠNO

SUĐENJE ČOVJEKU KOJI JE HIV-om ZARAZIO 104 DJEVOJČICE: Zbog bizarnog rituala unajmljivala ga je njihova rodbina!

Ovoga se tjedna očekuje presuda za čovjeka s HIV-om koji tvrdi kako je imao seks sa 104 žene i djevojke u sklopu ‘inicijacijskog rituala’, prenosi BBC.

Eric Anava, ‘seksualni djelatnik’ s Malavija, uhićen je još u srpnju po naređenju samog predsjednika nakon što je priznao da je bez ikakve zaštite imao spolne odnose s djevojčicama od kojih su neke bile stare samo 12 godina.

Priznao je i kako je tajio činjenicu da je HIV pozitivan. No ionako se vjeruje kako su takozvane ‘hijene’ slobodne od svih bolesti i prezervativi su zabranjeni.

BARBARSKA PRAKSA: Djevojčicama peglaju grudi jer se muškarci ne mogu kontrolirati

Aniva je ljetos u intervjuu rekao BBC-u kako ga je unajmljivala rodbina djevojaka da se poseksa s njima kao dio inicijacije prije nego što uđu u pubertet. Dodao je kako je želio prekinuti tu praksu.

MALAWI-COURT-CHILDREN-AIDS
Eric Anava, ili ‘hijena’, ulazi u sudnicu u NsanjeuFoto: ELDSON CHAGARA/afp

Aniva je rekao kako je imao spolne odnose i s udovicama u žalosti kao dio rituala ‘pročišćavanja’.

“Pročišćavanje udovica jako je poštovana praksa među nama”, rekao je socijalni radnik iz Nsanjea, udaljene južne oblasti gdje živi Aniva.

“Vjerujemo da ako udovica ili udovac ne budu seksualno pročišćeni, onda će zla sreća, iznenadna smrt ili bolest pogoditi nekoga, ili cijeli klan. Naši su nas preci obavezali na taj običaj”, dodao je. Zatražio je da ostane anoniman, jer vladini službenici ne smiju govoriti s medijima bez dozvole.

Njegov je intervju zgranuo javnost, te ga je predsjednik Malavija Peter Mutharika osudio za činjenje ‘zlih djela’.

Predsjednik je naredio uhićenje Anive zbog spolnog zlostavljanja mladih djevojaka, ali niti jedna nije htjela svjedočiti protiv njega. Tako da je umjesto toga Aniva optužen ‘štetno kulturno ponašanje’, odnosno za spolne odnose s udovicama koje su još u žalosti, što je zabranjeno Zakonom o jednakosti spolova.

Dvije su žene svjedočile protiv Anive tijekom suđenja, a ako bude osuđen, može dobiti ne više od pet godina zatvora.

Povratak na Net.hr