STRAVIČNO IŽIVLJAVANJE

POTRESNO PRIZNANJE: ‘Godinama su me silovali muž, kum i njihov prijatelj. I to pred očima mojeg sinčića’

Deset godina obiteljskog nasilja trpjela je žena iz jednog mjesta u Vojvodini, a tijekom svih tih godina proživjela je najjezivije moguće zlostavljanje. Naime, nju su silovali suprug, kum i njihov prijatelj u vikendici. Dogodilo se to nakon što je pobjegla od muža kad ju je istukao, a sve je vidjelo njezino dijete.

B.Č. je za Blic kazala kako je njezin devetogodišnji sin često svjedočio brutalnim prebijanjima i silovanjima, tijekom kojih je suprug govorio da ‘dječak treba vidjeti kako se to radi sa ženama’.

‘Batine su bile svakodnevne. Bez razloga me tukao, samo sam ga ponekad upitala za plaću. Cijela njegova obitelj je to znala. Šutjela sam jer je prijetio da će ubiti mene i dijete. Udarao me šakama, šutirao me, tukao tušem po glavi, sipao mi vruću juhu na glavu, gasio čikove po tijelu, svrdlom mi je bušio tijelo, razbijao mi čaše na glavi, stavljao mi ljute paprike u nos…’, opisala je žrtva torturu koju je trpjela godinama.

Nasilnikova obitelj gledala i smijala se

Članove suprugove obitelji nazvala je sudionicima u zlostavljanju, jer je i pred njima znao skinuti je do gola i mlatiti, dok su se oni smijali.

B.Č. nikad nije potražila pomoć liječnika ili policije. Tvrdi da to nije učinila iz straha.

‘U lipnju me prebio pa sam pobjegla u vikendicu. Tu me prvo on silovao, zatim kum pa njegov prijatelj. Kad su završili, muž me istukao i nabio mi vreću na glavu. Ubacili su me u prtljažnik i odveli kući’, ispričala je.

Sin otkrio zastrašujuće detalje

O nasilju je nedavno progovorio i njezin sin, nakon čega je šokirani otac B.Č. pozvao policiju. Iako živi u blizini, on je tada prvi put čuo za nasilje koje je proživljavala njegova kći.

‘Sušilom za kosu joj je palio oči, čupao kosu, čekićem za meso je udarao po licu. Udarao ju je šakama u nos, izbio joj zub, htio je izbosti nožem. Jela je i izmet. Mrzio sam ga i bojao sam ga se’, ispričao je dječak.

Policija je saslušala nasilnika i dvojicu njegovih prijatelja po prijavi za nasilje u obitelji i silovanje. Prikupljene informacije proslijedili su tužiteljstvu.

Povratak na Net.hr