banner

VOZAČ JE ISKOČIO

STRAVIČAN SUDAR U BRAZILU ODNIO NAJMANJE 14 ŽIVOTA: Autobus se zabio u tegljač, potom se strovalio s vijadukta i zapalio

Nakon sudara sa šleperom, autobus je probio zaštitnu ogradu 14 metara visokog vijadukta, pao na željezničku prugu i zapalio se, pri čemu je poginulo najmanje 14, a ozlijeđeno barem 26 osoba

Najmanje 14 osoba poginulo je, a 26 ih je ozlijeđeno u padu autobusa s vijadukta u brazilskoj jugoistočnoj državi Minas Gerais. Nesreća se dogodila u petak oko 13:30 na 350. kilometru autoceste BR-381 u blizini grada João Monlevade, kada se autobus u punoj brzini sudario sa šleperom te od siline udara probio zaštitnu ogradu i pao s vijadukta visokog 14 metara, javlja Daily Mail.

Svjedoci tvrde da su barem četiri osobe izašle iz autobusa prije nego što je pao na željezničku prugu, a među njima je, prema prvim policijskim izvješćima, bio i vozač. Dodaju i kako ga je vozač pokušao odvesti unazad. No, da tragedija bude veća, autobus se nakon pada zapalio. Vatrogasci su izveli akciju spašavanja, a najmanje troje putnika, među kojima je i dvoje djece, teško je ozlijeđeno.

Ovo je drugi smrtonosni sudar kamiona i šlepera ovoga tjedna u Brazilu. U srijedu su u blizini Taguaíja u državi Sao Paulo poginule 42 osobe, od kojih je 40 proglašeno mrtvima na licu mjesta.

Povratak na Net.hr