banner

SNIMILE JU KAMERE

STRAŠAN ČIN HRVATICE U ITALIJI: Svoju bebu stavila u kolica, ostavila ju kod željezničke postaje i otišla na vlak za Njemačku

Žena je u kolicima ostavila mlijeko i bočicu, paket salveta i deku. Pronalazak djeteta policiji je prijavio prolaznik…

Hrvatica (25), rođena u Italiji, ostavila je nasred ulice u kolicima, nedaleko od rimske željezničke stanice Termini, svog sedmomjesečnog sina, te se s petogodišnjom kćeri ukrcala na vlak Euronight 296 iz Rima za München. Nije poznato je li htjela u Njemačku, ili ostati negdje u Italiji, piše Euractiv.

Žena je u kolicima ostavila mlijeko i bočicu, paket salveta i deku. Pronalazak djeteta policiji je prijavio prolaznik…Dječačića su potom odnijeli u crkvenu pedijatrijsku bolnicu Bambino Gesù u Rimu.

Živjela u sigurnoj kući

Policija je identificirala identitet žene, a pomogle su im i snimke nadzornih kamera više dućana u ulici kneza Amedea gdje je ostavila kolica, otisci prstiju na ručki kolica. Policija je ustanovila da je posljednja majčina adresa bila sigurna kuća na Kasijevoj cesti u Rimu, gdje su policajcima rekli i broj Hrvatičina mobitela.

Kad su je kontaktirali, rekla je da će se vratiti. Ubrzo nakon toga Željeznička policija pronašla ju je i u vlaku i odvela ju u zatvor u Dozzi.

Kći je povjerena socijalnoj službi. O njenoj sudbini odlučit će sud za maloljetne u Bologni. Istražitelji vjeruju da je riječ o nedjelu iz pukog očaja.

Povratak na Net.hr