ŠTO JE SAD? Od misteroizne bolesti na jugozapadu Nigerije umrlo 17 osoba

Od “misteriozne” bolesti na jugozapadu Nigerije u samo 24 sata nakon zaraze, smrtno je stradalo 17 osoba, izvijestile su u subotu lokalne vlasti.

“Sedamnaest je osoba smrtno stradalo od misteriozne bolesti koja se početkom tjedna pojavila u mjestu Od-Irele u državi Ondo”, rekao je za AFP glasnogovornik države Kayode Akinmade.

Simptomi bolesti su glavobolja, gubitak pamćenja, gubitak težine i poteškoće s vidom. Dosad obavljeni testovi ne ukazuju na neko virusno oboljenje, poput ebole, rekao je Akinmade dodavši da su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije, nigerijskog ministarstva zdravstva i ostali partneri poslani u Ode-Irele kako bi ustanovili o čemu je točno riječ.

“Prve četiri osobe koje su se zarazile bolešću čiji uzrok još ne znamo, a to je bilo u nedjelju i ponedjeljak, umrle su 24 sata nakon pojave prvih simptoma”, kazao je.

“Osim 17 spomenutih osoba koje su podlegle bolesti, u posljednja 72 sata nema dojave o novim slučajevima, nijedna novozaražena osoba nije hospitalizirana i zasad se bolest nije proširila izvan mjesta”, rekao je Akinmade.

Glasnogovornik UN-a rekao je da su uzorci tjelesnih tekućina u subotu poslani na analizu u sveučilišnu bolnicu u Lagosu te da je laboratorijski postupak u tijeku.

Povratak na Net.hr