OSTALA I BEZ POSLA

STATUS O MICHELLE OBAMI IZAZVAO GNJEV JAVNOSTI: ‘Dojadilo mi je gledati majmuna u štiklama’

Zbog nepromišljenog statusa na Facebooku ostala je i bez posla i to u rekordnom roku.

Iznimno gnjusan rasistički ispad jučer je na facebooku imala direktorica jedne manje američke neprofitne udruge, Pamela Ramsey. Ona je na svom profilu objavila status u kojem je napisala – ‘Bit će pravo osvježenje imati otmjenu, predivnu, dostojanstvenu prvu damu u Bijeloj kući. Dojadilo mi je gledati majmuna u štiklama’, napisala je dotična Pamela Ramsey Taylor.

A da se poštene doze rasizma ne stide ni američki dužnosnici pokazala je gradonačelnica grada Claya, Beverly Whaling, koja je kao komentar na ovaj status napisala – ‘Pam, upravo si mi uljepšala dan’.

Michelle Obama u Versaceovoj haljini nadmašila sve prve dame ikad

U gradu Clayu živi svega 490 stanovnika, ali nijedan od njih nije Afroamerikanac. Unatoč tome što se radi o vrlo maloj zajednici, ovaj se status, očekivano, brzinom munje proširio društvenim mrežama i izazvao bijes javnosti. U rekordnom roku, je prikupljeno oko 100.000 potpisa u peticiji kojem se traži otkaz za obje žene.

Čini se kako je peticija urodila prodom jer je Pamela Ramsey već maknuta sa svoje pozicije. Za lokalni TV postaju WSAZ rekla je kako joj je jasno ‘da se status može protumačiti kao rasistički, ali da mu to nije bila namjera’ te da je izražavala svoje osobno mišljenje o tjelesnoj privlačnosti osobe, a ne njenoj boji kože.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr