banner

GRADONAČELNIK BANJE LUKE

STANIVUKOVIĆ POJASNIO ZAŠTO MISLI DA U SREBRENICI NIJE BIO GENOCID I DODAO: ‘Ništa od tog suda ja ne priznajem, čiča-miča, gotova priča’

Komentirao je i spomenik Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Banjoj Luci, što su posebno komentirali politički protivnici

Novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković gostovao je u Pressingu N1 televizije gdje je govorio o stanju u ovom gradu, o Miloradu Dodiku, a komentirao je i presude Haškog suda i zašto smatra da u Srebrenici nije počinjen genocid.

“Mojom pobjedom u Banjoj Luci završava era korumpiranih političara”, kazao je na početku Stanivuković koji je najavio da će vlast preuzeti do kraja godine.

[VIDEO] SRAMOTAN ŠOU U BANJOJ LUCI: Ministar na sjednici udario zastupnika oporbe, njegovo objašnjenje je potpuno bizarno

Komentirao je i spomenik Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Banjoj Luci, što su posebno komentirali politički protivnici. “Samo kod nas na brdovitom Balkanu ideja mira može izazvati nemir. Govorio sam o jednoj ideji mira, ne oslikavajući bilo kakve detalje, a politički oponenti uzmu određene stvari pa u BiH u jednom danu možete biti nacionalist i izdajnik. I prethodni gradonačelnici su razmatrali tu ideju parka mira koji treba simbolizirati da je svaki rat uzaludan”, objasnio je Stanivuković.

‘Zašto njih boli Banja Luka?’

Milorad Dodik najavio je da će zaustaviti financiranje nekih projekata entitetske vlade u Banjoj Luci i da će prestati subvencionirati grijanje. Navodno će već idućeg tjedna po hitnom postupku Skupština RS raspravljati o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi prema kojem bi uloga gradonačelnika postala protokolarna, a grad bi vodio “gradski menadžer”. Stanivuković na to kaže da je on izabran voljom građana te da ako do ovoga dođe, on će pozvati građane na mirni prosvjed.

“Zašto njih boli Banja Luka? Zato što se prvi put pojavio netko koga ne mogu zaustaviti u reviziji svih ugovora, u pokazivanju svih kriminala, korupcija, zato što se pojavio netko tko je nepotkupljiv i netko tko ima veću energiju, želju, strast i mnogo veću podršku nego što oni mogu zamisliti”, poručio je Stanivuković.

Pojasnio je i zašto smatra da u Srebrenici nije počinjen genocid.

DODIK LJUT ZBOG IZBORNOG PORAZA U BANJOJ LUCI: ‘Novi gradonačelnik neće imati našu podršku, taman da je Einstein’

“Znate li definiciju genocida? Istrebljenje naroda s određenog teritorija. Je li bila namjera u tom smislu da svi budu protjerani? Srebrenica je dio BiH. Govorimo o namjeri da jedan narod bude istrebljen s tog teritorija, o namjeri da se djeca ubijaju. Takve namjere nije bilo. Rekao sam, bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali što je problem? Problem je što je to pitanje politizirano. Što hoće da kada se kaže ta čuvena riječ, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod. Predstavljam jednog modernog političara koji voli sve druge ljude. Ne bježim od grešaka. Ako je netko u jednoj stranci loš, pa ne znači da je svaki član u toj stranci loš”, kazao je.

‘Taj sud je velika šteta’

Na pitanje priznaje li presude Haškog suda u slučaju Radovana Karadžića i Ratka Mladića, poručio je da ne priznaje “ništa od tog suda”.

“Taj sud je nanio veliku političku štetu mom narodu i to je za mene čiča-miča, završena priča”, zaključio je Stanivuković.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr