AMBICIJE BOGOLJUBA KARIĆA

SRPSKI TAJKUN I TRUMPOV PRIJATELJ ŽELI BITI PREMIJER: ‘Vjerujem u Boga i u Aleksandra Vučića’

Srbijanski tajkun Bogoljub Karić najavio je kako se namjerava boriti za mjesto premijera Srbije i poručio da će u toj borbi biti ustrajan i strpljiv, premda o svojim ambicijama nije razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, čiji je koalicijski partner u Skupštini Srbije.

“Moje su ambicije da budem premijer. I radit ću na tome da budem”, izjavio je Karić za beogradski list Blic, rekavši kako ne planira zamijeniti aktualnu predsjednicu vlade Anu Brnabić jer su njegovi planovi dugoročni.

“Strpljiv sam, za mene ima vremena”

“Strpljiv sam, za mene ima vremena”, rekao je Karić, objasnivši kako te svoje planove i ambicije još nije podijelio sa šefom države Aleksandrom Vučićem “niti ima razloga da mu to priča” jer je Vučić “prezauzet čovjek, vodi Srbiju”.

“Osam mjeseci trebalo je od povratka Bogoljuba Karića u Srbiju pa da od ‘bit ću pokorni sluga Srbije’ stigne do ‘hoću biti premijer’ “, navodi Blic.

Karić, poslovni čovjek podrijetlom s Kosova svoje je carstvo stvorio u vrijeme režima Slobodana Miloševića.

Karić je nakon pada Miloševića i promjene vlasti pod optužbama za poslovne malverzacije i nezakonito bogaćenje pobjegao u Rusiju i odatle vodio brojne poslove svojih i poduzeća svog brata Dragomira u Bjelorusiji i bivšim sovjetskim rerpublikama, a u Srbiju se vratio krajem prosinca 2016. godine.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal je prethodno, zbog nedostatka dokaza, obustavilo istragu protiv Bogoljuba Karića u povodu osnivanja njegove nekadašnje kompanije za mobilnu telefoniju Mobtel i omogućavanja poduzećima s Cipra deviznih kredita njegove Astra banke bez jamstva, te izvlačenje novca iz Mobtela, a i taj je slučaj obustavljen zbog zastare.

POVUČENA TJERALICA ZA MOĆNIM SRPSKIM BIZNISMENOM! Država mu vraća imovinu, Vučić bijesan: ‘Zar je moguće da nema nikakvih dokaza?’

Vrhunac doživio za vrijeme Miloševića

Poslovno carstvo Bogoljuba Karića, započeto u obiteljskom orkestru u Peći i osnivanjem prvog privatnog poduzeća u tadašnjoj Jugoslaviji u Peći na Kosovu, dosegnulo je vrhunac 1990-ih, u vrijeme vladavine Slobodana Miloševića, kad je osnovan i prvi pružatelj mobilne telefonije u Srbiji – Mobtel s 49 posto državnog vlasništva koji je kasnije završio u vlasništvu države i naknadno je prodan.

Karić je na čelu stranke Pokret snaga Srbije, koalicijskog partnera naprednjaka (SNS) Aleksandra Vučića, a u ekskluzivnom intervjuu za Blic u ožujku 2016., kad je najavio svoj povratak u zemlju, o tadašnjem je premijeru i neupitnom političkom vođi u Srbiji rekao: “Ja vjerujem u Boga i vjerujem u Aleksandra Vučića, vjerujem da će on kao novi čovjek i nova nada Srbije uspjeti sa svojom energijom koju ne žali, sa svojim mozgom koji ima, i sa svojim iskustvom ogromnim, uspjeti da omogući Srbima da budu svoji na svome, da se ne plaše ničega i da mogu raditi i stvarati slobodno u svojoj zemlji. To je posljednja nada da Srbija stane na noge”.

Inače, Karić voli isticati kako je već trideset godina prijatelj i poslovni partner sa sadašnjima američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

SRPSKI BIZNISMEN BIJESAN ZBOG ‘SALATA’ KAMPANJE: ‘Donald Trump me totalno iskopirao!’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr